avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!

salut.am si eu o problema grava ce sper ca se poate rezolva.mama are un teren intravilan prin mostenire de la bunicul si are titlu de proprietate pe numele ei.acest teren i s-a dat in urma altui teren pe care i l-a luat bunicului acum nustiu cati ani.cel din urma ii e dat undeva la marginea orasului si nu asta conteaza pana la urma da faza e ca e intravilan arabil si eu vreau sa il vand.am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara dar spre final mi s-a zis ca nu se poate elibera deoarece terenul este in litigiu.(intre primaria orasului meu si cea a municipiului).faza e ca vreau sa il vand urgent si mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat.ce pot face???ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa ma duc si pe cine sa trag de urechi!!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 20 Octombrie 2009
Domnule Vasile Stefan, o cerere de interventie la instanta pe al carei rol se afla acea cauza... Asta este o prima solutie! Altfel, acel terren nu poate fi vandut, chiar daca detineti un titlu de proprietate.
Pentru a evita o eventuala/posibila tranzactionare la limita legalitatii,ar fi de preferat sa instiintati oficial oficiul de cadastru ,ca detineti titlu de proprietate asupra terenului in litigiu ,care se afla pe rol
Revin dupa cele citite dupa post-ul meu, inca sunt in ceatza, asa ca intreb ce acte aveti in mana? pe numele cui (mama sau bunicu). Ca vindeti prin act atentic la notar trebuie sa aveti imobilul inscris in cartea funciara (intabulat). Daca mama este doar fericita posesoare a unui titlu de proprietate (ala cu tricolorul pe colt) mai aveti de lucru. Spuneti a fost cineva la masurat, daca nu a fost angajat de dvs. o fi masurat ceva pt altcineva.Diferenta intre cele 2 stari juridice ale terenului de care am pomenit este f. mare, din pct dvs de vedere puteti vinde acum sau nu.Avand in vedere ca ati primit terenul anul acesta banuiesc ca nu este inscris in CF (altfel v-ati fi adus aminte de cheltuiala de cateva milioane bune cu topografu ), deci va recomand sa mergeti la un notar si sa vindeti prin contract de vanzare cumparare cu data certa. Acest contract nu este autentic, semnatura notarului confera opozabilitate doar in ceea ce priveste data la care s-a semnat. In reste este "legea partilor".Acest contract poate imbraca si forma "promisiunii e vanzare cumparare", in urma careia dvs va obligati "la a face" intr-un termen stipulat, si-anume sa inscrieti imobilul in Cartea Funciara.Pe de alta parte daca aveti un titlu de proprietate, act care va confera un dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren intr-o anumita zona dar fara identificare cadastrala, acest titlu v-a fost eliberat cu girul comisiei locale de fond funciar. Daca dintr-o cauza X primaria invecinata a castigat dreptul e proprietate asupra terenului dvs atunci primaria de la care ati primit terenul trebuie sa va dea in echivalent in alta locatie. Astept sa-mi srieti totusi ce documente care sa va ateste proprietatea aveti.
Avand in vedere faptul ca terenul, care este in litigiu intre doua institutii ale statului se afla pe rolul unei instante de judecata, iar o persoana fizica detine un act de proprietate pentru acel teren, dupa cum a relatat userul, tot o cerere de interventie se impune in aceasta situatie la instanta, fara a mai cazul in aceasta faza de a mai instiinta oficiul de cadastru. Dupa depunerea cererii de interventie la instanta, se va informa si oficiul de cadastru anexandu-se la acel memoriu si un certificat de grefa care sa ateste calitate pe care o are petentul in respectiva cauza.
Eu imi mentin parerea, in opozitie cu cei ce recomanda cererea de interventie in procesul primariilor deoarece: 1) Vasile Stefan nu are informatia certa ca exista un proces intre primarii si mai ales care este obiectul acesteiea.2) chiar daca exista un proces si acesta se refera la un teren in zona respectiva nu este sigur ca si terenul in cauza este cuprins in tarlaua respectiva. 3) sustin in continuare ca atribuirea de nr cadastral si inscrierea in cartea funciara ar rezolva problema.Chiar si in cazul litigiului dintre primarii ati fi trecut eventual de la unitatea administrativ teritoriala a unei localitati la alta, fara a va afecta drepturile asupra terenului.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)