avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!

salut.am si eu o problema grava ce sper ca se poate rezolva.mama are un teren intravilan prin mostenire de la bunicul si are titlu de proprietate pe numele ei.acest teren i s-a dat in urma altui teren pe care i l-a luat bunicului acum nustiu cati ani.cel din urma ii e dat undeva la marginea orasului si nu asta conteaza pana la urma da faza e ca e intravilan arabil si eu vreau sa il vand.am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara dar spre final mi s-a zis ca nu se poate elibera deoarece terenul este in litigiu.(intre primaria orasului meu si cea a municipiului).faza e ca vreau sa il vand urgent si mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat.ce pot face???ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa ma duc si pe cine sa trag de urechi!!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 20 Octombrie 2009
In raport de afirmatia dvs
mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat
,variantele de solutionare prin si de catre instanta,sunt practic foarte reduse,avand in vedere ca o eventuala cerere ,trebuie sa parcurga o procedura legala ,care necesita termene respectiv timp,care nu prea exista ,de vreme ce cumparatorul are bilet de avion .
Variantele incheierii de antecontract sau alte forme legale,sunt riscante ,avand in vedere nesolutionarea litigiului intre autoritatile locale.
Instanta competenta intr-o eventuala solutionare ,este acea in care isi are domiciliul proprietarul.
Timpul in care se poate solutiona actiunea ,nu poate fi apreciat cu exactitate, fiind conditionat de mai multi factori distincti,independenti de vointa dvs ,sau a userilor de pe forum.trebuie sa
Sa inteleg ca ai Titlu de Proprietate eliberat in baza legii 18???. Daca da inseamna ca ar trebui sa intabulezi mai intai in Cartea funciara cea ce inseamna topograf, cadastru (2 luni) si dupa aceea poti vinde.Sau zici ca "am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara " adica terenul este deja intabulat? are cadastru? ori ai incercat sa scoti cartea funciara a terenului din care a fost dezlipit. E un pic de ceata pentru mine. Pot sa-ti zic insa daca ai cadastrul facut dupa 2004 (nr. cadastral, coordonate) nimeni nu-ti poate leza totalitatea drepturilor de proprietate (exceptie legile speciale, expropriere etc) litigiul dintre administratiile locale nu pot afecta drepturile tale, inclusiv cel de a vinde, pot insa sa influenteze reglementarile urbanistice. Si la mine in oras este o zona care a fost rezidentiala, pe urma a trecut in administratia unei localitati invecinate si a devenit zona industriala. In concluzie : 1) luni la prima ora dute la biroul de carte funciara si solicita un extras de carte funciara de informare pt terenul tau, daca e fara sarcini poti cere un autentic print-un notar. 2) daca nu este intabulat stai minim 2 luni si fa-ti actele
ce presupune a intabula un teren?saptamana trecuta au venit niste oameni de la localizat pe gps si i-a dat unele coordonate de la stabilit.anul acesta ia fost dat mamei terenul nu in 2004....asta nu e de bine?si cadastrul ce acte presupune si ce alte expertize ca sincer o sa o iau razna.
asta ar fi o problema deoarece mama are domiciliu in bucuresti....
Buna ziua,
Stimati colegi,
nu credeti ca s-ar putea ca utilizatorul sa incerce a negocia cu presupusul cumparator grabit o "vanzare de drepturi litigioase", acesta din urma subrogandu-se astfel in toate drepturile si obligatiile actualului proprietar ?
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)