avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constrângere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constrângere demisie

Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac in aceasta situatie...poate ma ajuta si pe mine cineva:Pana azi am lucrat la o firmă privată.In decembrie am lucrat ore suplimentare.Si ne au plătit acele ore normal.Fara zile libere plătite sau spor de 75 %Cum scrie in contract.Su mi am cerut drepturile.Mi s a spus ca ei imi da comision de 0,3 din vanzari si ca de aceea nu respecta acea clauza din contract cu drepturile pentru orele suplimentate,ca cica am luat comision pana acum si nu e trecut in contract ......asa ca am fost constrânsa sa demisionez si anume mi s a spus că imi vor da zilele libere dar ca imi vor opri banii pe acele zile pentru ca mi le-au platit la salariu pe 10 luna asta .In fine a rămas ca stau acasa 10 libere si apoi mi s ă spus sa imi prezint demisia .Iar azi m au sunat si mi au spus că e mai bine sa scriu demisia de pe acum cu data de 31 ianuarie 2018 si sa le o trimit.Si ca chiar daca stau acasa 10 zile imi vor plăti toata luna asta,normal.Si ca nu imi vor mai opri bani.Asa ca dupa 10 zile,nu voi mai avea loc de munca.I întrebarea mea este ce e de facut in aceasta situatie si ce drepturi mi se cuvin?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Coritnuza1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 20 Ianuarie 2018
Munca suplimentara este platita numai dacă nu a fost compensata cu zile libere platite.

Prin urmare, dacă vi se acorda liber plătit atunci nu primiți și spor pentru munca suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile recuperare Costin85 Costin85 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te ... (vezi toată discuția)
Control itm gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca puteti sa-mi solutionati urmatoarea problema: - o parte din salariatii mei - SRL- lucreaza cate 4 ore sambata.Ii pontez 4 ore si ii platesc ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata, nu am primit aprobarea arsene15 arsene15 Buna ziua, joi am primit vestea ca trebuie sa-mi dau demisia cu acordul partilor. Am acceptat dar am cerut ca data de incepare sa fie in jur de 8 aprilie ... (vezi toată discuția)