avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua,
Muncesc in call-center si in ultima luna ca angajat daca vrei sa pleci nu primesti bonurile de masa daca iti dai demisia. Daca mai stau angajat pana primesc bonurile si dupa nu ma mai duc la lucru ma poate da firma in judecata. Gandirea e ca vreau sa le iau bonurile ca le-am facut foarte multi bani ca angajat si salariul a fost mic. Pe 8 februarie ar intra banii si bonurile pentru luna ianuarie. Vreau sa ma duc la munca pana pe 8 feb dupa sa le dau ***.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 20 Ianuarie 2018
Pentru ce sa va acționeze în judecata?
Aveti dreptul de a demisiona, punct.

Dreptul de a demisiona nu va poate fi (legal) ingradit.

Daca demisionati (cu respectarea termenului de preaviz) angajatorul nu are ce face (cu succes) decat sa caute alt salariat pentru postul respectiv, in perioada de preaviz. Daca demisionati intempestiv, e alta discutie.

Atentie la termenul de preaviz. Datul acela de *** poate sa reflecte inapoi daca plecati cu nerespectarea termenului de preaviz si cauzati si un prejudiciu angajatorului. Nu luati decizii de genul acesta sub influenta sentimentelor de nervozitate.
Puteți solicita și încetarea contractului individual de munca cu acordul partilor începând cu 09.02.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Demisie fara sa stau in preaviz mushetzika mushetzika Buna Seara, Am si eu o problema, am fost angajata intr`un call center o luna si 10 zile , am fost intr`un concediu medical 10 zile si azi mi-am depus cererea ... (vezi toată discuția)
Demisia yo5djk yo5djk cand poti sa-ti dai demisia fara preaviz? daca iti dai demisia si ai primit prima de vacanta are firma dreptul sa-ti retina din salar prima? (vezi toată discuția)