avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Sotia a primit ca donatie un apartament de la o matusa dar aceasta fiind influentata de anumite persoane rau intentionate vrea donatia inapoi apartamentul.In actul de donatie nu se specifica ca sotia trebuie sa aibe grija de ea dar noi mereu am ajutat-o si acuma matusa fiind invatata de aceste persoane zice ca ne da in judecata ca nu are de mincare ceea ce e fals.Noi am hotarit sa ne mutam impreuna cu ea ca sa nu aibe motiv sa zica ca moare de foame. Putem face acest lucru chiar daca ea nu vrea?
Cel mai recent răspuns: remus5 , utilizator 12:00, 13 Februarie 2018
Buna seara,

In actul de donatie nu se specifica ca sotia trebuie sa aibe grija de ea

Daca actul de donatie nu prevede aceasta obligatie pentru donatar, actul nu poate fi revocat putand fi revocat numai in cazurile limitativprevazute de art 1023 Cod civ.

Putem face acest lucru chiar daca ea nu vrea?

Nu daca aceasta nu doreste. Totusi in cazul unei actiuni in instanta veti putea sa dovediti cu martori/inscrisuri ca persoana nu este in nevoie si ca ii asigurati cele necesare traiului zilnic,

numai bine
Multumesc pt raspuns
Ati mentionat inscrisuri ca dovada .Pe situl [ link extern ]
Dupa cum am mentionat in prima postare aceste persoane rau intentionate vor sa puna mina pe apartament si au zis ca vor aduce martori mincinosi.Eu de fiecare data cind am fost la matusa frigideru era plin de mincare si am inregistrat ce am vorbit cu ea unde spune sa nu ii mai aduc nimic ca are mincare. La proces sint valabile inregistrarile cu vocea ei unde recunoaste ca are de mincare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o donatie in instanta, de catre donator? Cri198 Cri198 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari va rog daca ma puteti ajuta. Nasa mea, are doi copii, iar apartamentul l-a donat unuia dintre ei, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Pot vinde o donatie ? cornel44 cornel44 Buna ziua, am primit impreuna cu sotia mea o donatie de la tatal meu...costind intr-o casa batraneasca la tara , donatie facuta fara sarcini, fara uzufruct , ... (vezi toată discuția)
Donație ursu67 ursu67 Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)