avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre succesiune

Tata a murit anul trecut;trebue sa fac succesiunea. Am adunat sa zicem toate actele , mai putin titlul de proprietate asupra unor parcele de pamant aflate la tara (pe una din aceste parcele listate, se afla si casa "parinteasca" , de altfel declarata monument istoric ). Am cautat titlul de proprietate peste tot, si am gasit numai o adeverinta eliberata de organele locale administrative undeva , imediat dupa revolutie. E foarte ciudat pentru ca tata a fost foarte ordonat si am gasit totul mai putin titlul de proprietate pentru pamant si casa. intrebarea e , de fapt doua: a) Se poate face succesiunea in ipoteza lipsei titlului de proprietate?
b) Ar exista, posiblitatea legala de a obtine un titlu de proprietate in baza adeverintei existente (personal ma indoiesc) ?
Va multumeasc
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
ceptura, utilizator
Cel mai recent răspuns: puedo_2004 , utilizator 09:36, 21 Ianuarie 2018
Cautati titlul de proprietate la taxe si impozite sau la OCPI, oficiul de cadastru, solicitati un extras de CF pentru informare, acolo este indicat nr. actului de proprietate. Pentru.inregistrarea la primarie trebuie depusa copia actului de proprietate, sigur isi platea impozitele, are rol fiscal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără a fi specialist vă pot da un sfat pentru că am fost în această situație:l-am declarat pierdut la M.Of. . Cu monitorul respectiv M-am prezentat la prefectură unde am depus o cerere pentru eliberarea unui duplicat și atât. De menționat că e nevoie de o copie pe care o puteți găsi fie la primărie fie la arendas.
De asemenea,trebuie precizat că toate demersurile se fac pe raza județului respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire - cum recuperam terenul lăsat in grija unei rude Gherghisan M. Gherghisan M. Buna ziua, tatăl meu înainte de deces a lăsat un teren in grija unei rude de mai multe de 10 ani si după decesului lui a mai rams in grija rudei respective ... (vezi toată discuția)
In lipsa unui titlu de proprietate, se poate face succesiunea? bubuc bubuc Tata a murit acum un an, vreau sa fac succesiunea,am toate actele, mai putin titlul de proprietate pentru o casa la tara si pamantul pe care se afla casa. Am ... (vezi toată discuția)
Duplicat al unui titlu de proprietate care nu a fost pierdut Catalina Cabun Catalina Cabun Buna seara, sunt functionar la o primarie. M-am confruntat cu o situatie neobisnuita si nu stiu ce sa fac dpdv legal. A venit la primarie o persoana sa ii ... (vezi toată discuția)