Fratele meu a divorțat acum 5 ani. Sotia lui ă părăsit domiciliul si un copil de 13 ani . La divorț instanța a hotărît ca sotia sa plateasca pensie 100 lei copilului rămas la tata aceasta avînd atunci domiciliul necunoscut. Tatăl ă rămas în casa cu copilul. Ulterior la 2 ani am descoperit mama pe o rețea de socializare logodita în Suceava. La partaj legiuitorul a hotărît ca fiecare soț are 85 mil sumă rezultată din acesta.
1 Tata poate vinde casa fiului la 18 ani?
2 Se poate ca sumă ce o datora mama ca si pensie sa fie considerată banii ce ar fi trebuit achitați de tata pt cei 85 mil din partaj către mama,atîta timp cît mama nu a plătit niciodata?
3 cum ar trebui practic procedat ca tata sa fie liber sa poata vinde casa fiului sau altcuiva?
4 Mama mai poate primii bani aceștia sau cumva sa prescris ca si pensia ce trebuia plătită de ea?
Buna ziua,
Nu inteleg cum poate sa fie considerat copil un tanar de 23 de ani.
Nu inteleg ce inseamna cele 85 mil. Cui i-a revenit casa in materialitate?
cum sa se stabileasca o penie doar de 100 lei acum 5 ani?
Fiti mai explicit ca sa va putem ajuta.
Scuze 13 ani copilul. Da 1 mil vechi ă stabilit pensia. Casa e locuită azi de tata si copil iar partea mamei în partaj ă fost stabilită la 85 mil lei,Daca inteleg eu bine. Astfel cred ca cine rămîne în casa din soți plătește celuilalt 85 mil.......nu prea inteleg termenii de specialitate.
Partaj
Nica70
După divorț am rămas cu un copil la domiciliu iar instanța a hotărît să dau soției suma de 85 mil vechi in urma partajului,aceasta părăsind ... (vezi toată discuția)