avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

După divorț am rămas cu un copil la domiciliu iar instanța a hotărît să dau soției suma de 85 mil vechi in urma partajului,aceasta părăsind domiciliul cu 3 ani înaintea divorțului.
Nu am stiut niciodată unde a plecat și nici nu am tinut legatura cu ea dar nici copilul. Ca atare desi au trecut 5 ani de la divorț nu am plătit soției acea suma dar nici ea nu a plătit pensia alimentara stabilită.
Azi mai sunt obligaț cumva sa plătesc acea suma soției?......si daca da in ce conditii?
Despre pensia alimentara datorată de mama ce-mi puteti spune?
Cel mai recent răspuns: Nica70 , utilizator 10:05, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sulta se poate achita dar s-a prescris.
Ar fi bine sa mergeți la avocat ca sa va învețe anumite lucruri secrete daca vreti sa iesiti in avantaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A intervenit prescripția, ca sancțiune pentru pasivitatea acesteia de a nu pune în executare titlul.
Desigur, din rațiuni de echitate, este bine să observați că a intervenit o compensație (nu a plătit pensie, nu a pretins nici sulta), insă dacă apreciați că este cazul să înceapă, fie discutați cu ea, fie mergeți cu hotărârea la un executor.
Multumesc tuturor pt precizări!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa fiului meu? Nica70 Nica70 Fratele meu a divorțat acum 5 ani. Sotia lui ă părăsit domiciliul si un copil de 13 ani . La divorț instanța a hotărît ca sotia sa plateasca pensie 100 ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)
Am vandut o locuinta mariamatei mariamatei In anul 1994 am divortat si in urma partajului locuinta mi-a revenit mie avand un copil minor.La mom respectiv expertul a stabilit un pret de 8milioane lei ... (vezi toată discuția)