avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face pentru recuperarea unui avans ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face pentru recuperarea unui avans cumpărare imobil?

Am platit suma de 40milioane (4000)in prezenta uni notar.Acesti bani fiind dati pentru cunpararea de la o persoana bine cunoscuta mie o casa,am plecat din tara sa pot achita suma de 180milioane cum am hotarat pentru plata casei.Acum aflu ca casa care trebuia sa o achit e demolata si e plantata livada de meri.In posesia terenului e fratele ei fiind vecin sa extins.Intrebarea e ce sar putea face raman doar cu hartia care rezulta cam dat banii sau se poate face ceva?Am fost la notarul respectiv si raspunsul e dal in judecata.Ce sar putea face?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florentina Pomponiu , Avocat 12:31, 21 Ianuarie 2018
Buna ziua,

puteti face actiune in instanta pentru recuperarea avansului.

Daca doriti in schimb sa continuati cu vanzarea e necesar de mai multe info pentru a va putea indruma mai bine, de ex.:
- ce act at incheiat la notariat
- care este termenul stabilit pentru a se face vanzarea si palata diferentei de pret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost pentru act de vinzare cunparare teren dragutzu dragutzu buna ziua,am si eu o intrebare pentru cine vrea sa ma ajute si pe mine cu un sfat ;vreau sa impart un teren cu fratele meu de 1000mp,problema e in felu ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire abruzzi abruzzi Buna ziua In anul 2008 am dorit sa videm o proprietate mostenita de la parinti, cel care a dorit sa cumpere ne-a platit jumatate din banii care ii ceream pe ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare pahontu20albert pahontu20albert buna ziua In anul 2014 parintii mei mi-au dat mie si sotiei mele de atunci(actual fosta sotie) o casa cu garaj si teren .Noi casatoritii am doris sa ne ... (vezi toată discuția)