avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament. Pot fi lăsate moștenire doar fructele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament. Pot fi lăsate moștenire doar fructele din chirie?

O persoană are un fiu căruia îi vor rămâne după decesul său două apartamente. Ar dori să lase beneficiul chiriei viitoare pe următorii 10 ani (pentru unul dintre apartamente) altcuiva, fără ca fiul său să poate vinde acel apartmanet timp de 10 ani după decesul său. Există o modalitate sigură de a stipula asta în testament, fără a putea fi atacat?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:42, 23 Ianuarie 2018
Dupa deces, fiul mosteneste intreaga avere a defunctului, daca nu exista conventii contrare.

Dupa realizarea dezbaterii succesorale,acesta, in calitate de unic succesor, dispune de bunuri dupa cum doreste.

Instrainarea acestora poate avea loc oricand, prin acte translative de proprietate, cu titlu gratuit sau oneros.

Testamentul este un act care poate fi afectat de modalități (condiții, sarcini, termene).

Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult, deci nu poate obliga pe fiul său nici să închirieze, nici să dea prețul chiriei altcuiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic poate face printr-un testament dar poate fi atacat de fiu(mostenitor rezervatar) prin actiune in instanta ptr.anularea liberalitatilor excesive.
Acum am înțeles pe deplin. Mulțumesc foarte mult!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul acum ca proprietar sa acordati cui doriti uzufructul unui apartament pe o perioada de timp stabilita prin contract la notar si notata in CF. Dreptul ramane valabil si dupa decesul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul unuia dintre soti mirciulica4 mirciulica4 Buna ziua ! As dori sa presupun problema urmatoare: Daca unul dintre soti decedeaza, partea de avere a acestuia decedat cine o mosteneste? Celalalt sot sau ... (vezi toată discuția)
Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru achiziția unui apartament având ca act de proprietate un contract de întreținere Rfs30 Rfs30 Bună ziua, eu și soția mea ne am îndrăgostit de un apartament și am dori să-l achiziționam. Proprietarul actual având ca act de proprietate un ... (vezi toată discuția)