avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme achizitonare afacere - magazin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme achizitonare afacere - magazin

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista vreun mod legal de solutionare a urmatoarei probleme:
Am intentionat sa cumpar ca administrator si proprietar 50% dintr-o afacere (fast food), mi-a fost spus ca afacere merge bine si ca nu are datorii, (partea cu datoriile fiind confirmate de avocat si comtabil) dar dupa ce am platit suma ce mi s-a cerut si am semnat actele de cesiune, am vazut ca afacere nu merge deloc fata de cum mi s-a promis si in plus are unele datorii si chestii ce nu sunt in ordine (datorii cu impozite neplatite pt angajati, electricitate etc, si in plus multe nereguli precum ca camere de supraveghere nu merg, ci sunt doar de forma, vanzatoru lsi celalalt propietar nu au carduri la nici o banca si se feresc de ele, ceea ce e dubios in ziua de azi). suma platita de bine nu e trecuta in actele de cesiune. celalalt proprietar ( cu 50%) nu se ocupa deloc si nu participa cu anumite bunuri cu care ma intelesesem ca sunt la comun pentru mine si el. vazand aceste lucruri, am decis ca n umai vreau sa continui cu actele sa achizitionez afacerea si nu am mai mers cu ele la oficiu de comert pentru inregistrare, (adica sunt doar ca o intelegere intre mine si fostul proprietar, fara valabilitate in fata legii din cate mi-au spus alti avocati). astfel, cel de la care am vrut sa achizitionez 50% din afacere a zis ca nu imi da banii inapoi, si ne-am inteles ca voi astepta eu sa vanda alcuiva afacerea si atunci imi va da banii. intre timp a vandut doar echipamentele din dotare si si-a platiti datoriile, si bani de la el nu am mai vazut. se poate face ceva. nu am acte in care sa fie mentionata suma pe care am platit-o, erau de fata cei doi propietari, sotia unuia din ei, contabilul si propietarul spatiului.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
ContSters455787, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters455787 , utilizator 16:02, 23 Ianuarie 2018
Contractul de cesiune are putere de lege intre partile contractante. Inregistrarea lui la Registru se poate face de catre oricare parte, deci si de catre actualul administrator. Atata timp cat nu ati facut anularea lui/rezolutiunea lui, isi va produce efecte intre parti. Cu alte cuvinte, dvs. ati preluat partile sociale, ati dat banii (dar nu aveti chitanta) si pe deasupra l-ati lasat pe administrator/asociat sa vanda din patrimoniul societatii. Daca si cand el va inregistra la registru cesiunea, tot ce va ramane (posibil datorii, fara active) vor fi ale dvs, ramanand sa va indreptati cu actiune impotriva lui. Nu am un sfat la acest moment pentru dvs... doar am constatat niste lucruri.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat
multumesc pentru raspuns, si daca se poate as dori sa mi se stearga intrebarea. multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare firma claudiupro2004 claudiupro2004 Buna ziua. Am si eu nevoie de cateva sfaturi, va rog. Vreau sa cumpar si eu o firma. Este un magazin de cartier, care \"merge bine\", al unui prieten care ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand afacerea.care este cadrul legal în care pot face asta? Alexsilasi Alexsilasi Doresc sa vand afacerea al cărui proprietar sunt. Care este cadrul legal în care pot face asta? Firma nu are datorii la stat. Ce acte trebuie întocmite și ... (vezi toată discuția)
Atacare cesionare parti sociale neplatite mmireluna mmireluna Buna ziua. Sotul meu a cumparat o societate prin contract de cesiune parti sociale pt care a platit 5000€ in momentul semnarii urmand ca restul de 10000€ ... (vezi toată discuția)