avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfintare clauza din contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfintare clauza din contract de vanzare

Buna ziua ,in anul 2005 am vandut un imobil nepoatei mele ,cu clauza de intretinere,iar pt o camera am instituit un drept de abitatie viagera pt fiica mea ,mama nepoatei,am facut accest lucru pt a avea un sprijin la batrinete,in prezent fiica mea din cauza consumului de alcool,are un comportament violent fata de toata familia ,as dorii sa stiu cum pot sa ii anulez dreptul de a locui in accea camera in conditiile in care,nu respecta clauza trecuta in contract ,accea de a avea grija de mine,doresc sa ramina doar nepoata in casa ,care se poarta exemplar cu mine,pot cere accest lucru in instanta?sau cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:44, 22 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei sa constate desfiintat acel privilegiu al fiicei.
Eu inteleg din ce scrieti ca nepoata are obligatia de a va intretine, nu fiica.
am vandut un imobil nepoatei mele ,cu clauza de intretinere,
Fiica are dreptul de a sta acolo pt ca i-ati permis dvs .prin contract. Sa inteleg ca si dreptul de abitatie viagera e cu clauza de intretinere?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
prepeleac, utilizator
Se intelege ca, fiica are un drept viager cu clauza de intretinere,Se poate desfiinta contractul prin actiune in instanta , trebuie sa probati(martori,inscrisuri)ca nu-si indeplineste obligatiile contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare c-v paula38 paula38 Buna ziua problema este urmatoarea ,am vindut o casa nepoatei mele cu C_V ,cu clauza de intretinere,dar in contract a existat si un drept de abitatie viagera ... (vezi toată discuția)
Anulare clauza de abitatie din contractul de vanzare -cumparare paula38 paula38 Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea in anul 1998 am cumparat un imobil,am instituit fiicei un dr de abitatie pt o camera,in 2005 am vandut accest imobil ... (vezi toată discuția)
Modificare clauzei din contract vanzare-cumparare paula38 paula38 Buna ziua ,va rog ajutati-ma cu un sfat,in urma cu 15 ani am cumparat un imobil,atunci pt o camera din imobil am instituit un drept de abitatie in favoarea ... (vezi toată discuția)