avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preparate prelucrate in mod traditional
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preparate prelucrate in mod traditional

Buna ziua,
Vreau sa deschid o societate care are ca profil prepararea si vanzarea produselor traditionale romanesti din carne si lapte, in mediul rural.
Care sunt conditiile si pasii pentru a infiinta aceasta afacere?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 22 Ianuarie 2018
In primul rand trebuie sa va inregistrati o societate comerciala la Registrul comertului.
Va multumesc frumos!
Asta este cel mai simplu, problema apare dupa .
La inregistrarea firmei la RC veti completa niste declaratii pe propria raspundere ca sunt realizate masurile legale prevazute in legislatia de securitate si sanatate in munca, sanatate, sanitar-veterinara, mediu. Bifati niste casute ca sunt realizate, dar va trebui sa le realizati in teren, la locul unde veti avea depozit frigorific, la mijloacele de transport, legat de calitatea si verificarea produselor, la poluarea mediului, etc.
Certificatul de inregistrare la REC il obtineti si certificatele constatatoare pentru fiecare domeniu in parte, daca le cereti.
Ca sa puteti demara activitatea trebuie sa aveti conditiile realizate in teren, sa declarati activitatea la ANAF si sa obtineti autorizatie de functionare de la primarie.
Institutiile statului va pot verifica in orice moment dupa inceperea activitatii si daca nu sunt indeplinite conditiile pe care le-ati declarat ca sunt veti primi amenda contraventionala si se va inchide activitatea firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde iau autorizatii? lorenna2105 lorenna2105 Buna ziua!Revin si eu cu o alta intrebare...vreau sa mi deschid un bar...am facut toate actele la Registrul comertului si miercuri imi va da certificatul de ... (vezi toată discuția)
Avize pentru i.i. Violetastoica Violetastoica Bună ziua....am infiintat de curînd un II(intreprindere individuală) si pe lîngă certificatul de înregistrare ....autorizația de la DSP si certificatul ... (vezi toată discuția)
Afacere cu porcine de carne CptBlackOps CptBlackOps In viitor, cu ajutorul parintilor si apropiatilor as dori sa-mi deschid propria afacere, cum ar fi o crescatorie de porci de carne. Insa nu stiu de ce studi si ... (vezi toată discuția)