Buna ziua,
Vreau sa deschid o societate care are ca profil prepararea si vanzarea produselor traditionale romanesti din carne si lapte, in mediul rural.
Care sunt conditiile si pasii pentru a infiinta aceasta afacere?
Multumesc frumos!
La inregistrarea firmei la RC veti completa niste declaratii pe propria raspundere ca sunt realizate masurile legale prevazute in legislatia de securitate si sanatate in munca, sanatate, sanitar-veterinara, mediu. Bifati niste casute ca sunt realizate, dar va trebui sa le realizati in teren, la locul unde veti avea depozit frigorific, la mijloacele de transport, legat de calitatea si verificarea produselor, la poluarea mediului, etc.
Certificatul de inregistrare la REC il obtineti si certificatele constatatoare pentru fiecare domeniu in parte, daca le cereti.
Ca sa puteti demara activitatea trebuie sa aveti conditiile realizate in teren, sa declarati activitatea la ANAF si sa obtineti autorizatie de functionare de la primarie.
Institutiile statului va pot verifica in orice moment dupa inceperea activitatii si daca nu sunt indeplinite conditiile pe care le-ati declarat ca sunt veti primi amenda contraventionala si se va inchide activitatea firmei.