avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Buna ziua,
As vrea sa depun dosarul pentru pensie in numele mamei mele in jud. Bacau deoarece ea nu este in tara.
Eu am procura pentru a putea depune dosarul si a ma ocupa de toate formalitatile, insa de la CAS .Bacau mi se spune ca nu pot depune dosarul deoarece mama mea figureaza cu ani lucrati in alt judet, respectiv jud. Alba. Mentionez ca cei de la casa de pensii jud. ALBA ne-au indrumat sa procedam asa deoarece exista articol in lege care da aceasta posibilitate. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii si eventual o lista cu actele necesare pentru a putea depune in jud. Bacau dosarul de pensie al mamei mele. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 00:53, 26 Ianuarie 2018
In tara, unde isi are domiciliul mama Dvs acum ? In ce judet ?
Legea 263/2010

Articolul 103
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.
Domiciliul il are in jud. Alba insa are si mutatie pe Bacau. Daca apare cu mutatie pe Jud Bacau pot depune dosarul de pensionare la Bacau ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Mada.80, utilizator
Vad ca sunteti trimisa de la Ana la Caiafa. Probabil ca cei din judetele respective, vor sa scape de sarcina dosarului. Ce fel de mutatie are pe Bacau ? Flotant sau ce ? Domiciliul este cel care este scris in cartea de identitate. Adica acela permanent. Acolo se face dosarul. Cat despre actele care va trebuiesc pentru intocmirea lui, cautati aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa de munca dumifilote dumifilote Ce perioada de valabilitate au adeverintele de grupa de munca? Pot fi scoase inainte de intrunirea conditiilor de pensionare? Si daca da, in ce conditii? La ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sandr_ela sandr_ela Buna ziua, M-ar interesa sa stiu, cum este mai bine pt. un salariat , care are varsta peste 60 de ani ,sa-si depuna dosarul de pensie anticipata, acum sau ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare delia25 delia25 Buna ziua, Angajatorul este obligat sa depuna dosarul la Casa de Pensii a unui angajat care a primit o decizie asupra capacitatii de munca - fara drept de ... (vezi toată discuția)