avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Paternal

Buna ziua urmeaza ca sotia mea sa nasca ea nu a avut un loc de munca eu muncesc la o firma de 2 ani fara intrerupere pe perioada nedeterminata de ce procedura e nevoie sa ies eu in concediu paternal de ce acte am nevoie si de unde va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti detalii aici
www.avocatnet.ro/articol_472...
Am cele 12 luni lucrate fara intrerupere problema e ca firma o sa intre in insolventa inainte de a naste sotia si o sa fim dati afara deci nu o sa mai fiu angajat in momentul nasteri ma afecteaza cu ceva ? Multumesc si pt ajutorul acordat anterior cu stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :

Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori , nu numai de la unul singur.

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ. Prin urmare, insolventa angajatorului inainte de a se naste copilul nu influenteaza dreptul dvs de a bemeficia de indemnizatia CCC.

Daca sunteti concediat inainte de intrarea in CCC, depuneti actele la somaj , dupa care puteti intra in CCC.
Pe durata CCC , plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea CCC.
Buna am o intrebare am cumparat o masina in 2013 care am tinuto 3 luni am vanduto cu contract dar in 2016 mam trezit chemat in judecata de proprietar pt ca iam facut amenzi si cere sa platesc 500 lei amenzi si 1500 lei daune morale la prima instanta mam prezentat am dus cu mn contrac vanzare cumparare copie de buletin baiatului care am dat masina la a doua infatisare a fost chemat si el in instanta el la randul lui vanduse masina altei persoane atasand contract copie etc la a3 instanta cei vinovati au scapat basma curata si am ramas eu de plata ce ma sfatuiti sa fac deci la mn masina a stat 3 luni in 2013 amenzile sunt venite in 2016 multumesc astept un raspuns
Puteti face apel/recurs la hotararea pronuntata.

Alte discuții în legătură

Indemnizație 1 iulie 2016 Roxana1183 Roxana1183 Buna ziua, daca in cele 12 luni am 2 luni întrerupere cu noua lege pot beneficia de indemnizație? (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)