avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune între soți divortati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune între soți divortati

Buna seara,
Sora mea a divorțat in urma cu zece ani prin hotărâre judecătorească in urma violentei și a neînțelegerilor provocate de către acesta. La momentul respectiv au făcut, de comun acord dar nu in instanța, un partaj, acesta însemnând ca ea sa-și ia bunurile din casa impreuna cu actele casei unde este prevazut ca ea este proprietar și se mai specifica aspectul ca este și căsătorită cu respectivul, iar el sa rămână sa locuiască acolo cu condiția sa aibă grija de casa și sa-și plătească și datoriile ce țin de casa. Acestea nu s-au întâmplat, casa ajungând in stare deplorabila, iar datoriile( amenzi, impozite) nu le-a plătit. Pe data de 17.01.2018 acesta a decedat, actul de proprietate al casei+teren rămând, in original, la sora mea. Acum, va rog, sa ma ajutați și sa-mi spuneti ce trebuie făcut in aceasta situație. Mama defunctului este in viața, din căsătorie nu a rezultat copii, iar el mai are frați. Îmi puteți spune cine va avea drept de proprietate și ce va trebui făcut?
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
ionutradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutradut , utilizator 19:55, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sora dumneavoastra se va judeca pentru partaj cu mama si fratii defunctului.
Pe defunct il mostenesc parintii si fratii.
Chiar dacă ea pe actul de proprietate este, in continuare, proprietar?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va adresez si eu urmatoarele intrebari: 1. daca mama ... silviu39 silviu39 Buna ziua, va adresez si eu urmatoarele intrebari: 1. Daca mama a decedat, cum poate un fiu sa devina noul proprietar al casei? (mama era proprietar) 2. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vasilepop vasilepop buna ziua! mama mea mai are un frate si o sora.in urma mortii ambilor bunici a ramas o casa cu 3 camere , o bucatarie interioara si una exterioara plus ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)