In ce situatii se pot face reduceri de pret sub pretul de achizitie?Si in cazul in care se fac astfel de reduceri afecteaza TVA ul avand in vedere ca marfa este achizitionata din UE si s-a aplicat taxare inversa pentru ea, deci practic nu s-a dedus TVA!Rog raspuns urgent de la cunoscatori!Multumesc!
Reducerea de pret,cine o face, furnizorul sau cel ce achizitioneaza? Nu ati specificat.Daca o face furnizorul, aveti aceleasi criterii ca la achizitii, fara vreo limitare.Cel ce achizitioneaza marfa nu poate interveni asupra pretului de achizitie prin reducere de pret, nu aveti contrapartida.Dar pe dvs.cred ca va intereseaza sa vindeti sub pretul de achizitie si aici intervine OUG 99-comercializarea produselor....,anumite condittii
Da despre vanzare ma intereseaza!Stiu in principiu conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea face reduceri de pret sub pretul de achizitie, doar din punctul TVA am nelamuriri!Avand in vedere faptul ca marfa a fost achiz din UE si nu am dedus TVA, ma gandesc ca nu am de ce sa colectez TVA pentru reducerile de pret sub pretul de achizitie!Sau?
Chiar si in cazul achizitiilor UE se deduce tva prin taxarea inversa. Ca nu ati platit nimic, nici furnizorului, nici catre buget este una, dar ati beneficiat de dreptul de deducere.
Motivul nu este acesta, nu colectati tva pt ca vinzarile sub pretul de achizitie sunt permise de CF. Pretul de vinzare trebuie sa fie pretul pietei.
Stiu ca am dedus si am colectat prin taxare inversa dar nu stiu exact ce inregistrari contabile se fac in acest caz!Ce inseamna pretul pietei?Cum se poate determina?Mentionez ca este vorba de gestiune global valorica si produsele sunt posete.Multumesc!