avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dezmembrari auto- achizitie masini
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dezmembrari auto- achizitie masini

Buna ziua,

As dori sa intreb, si daca se poate sa-mi raspundeti documentat, daca la achizitia de masini in vederea dezmembrarii, se aplica taxarea inversa.
Daca da, de cand? Mentionez ca suntem societate de dezmembrari auto. Dar in situatia in care achizitionam masina si o revindem dupa reconditionarea acesteia?

multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 14:13, 13 Mai 2020
Pentru livrarea de masini in vederea dezmembrarii se va aplica taxarea inversa, cu conditia ca atat furnizorul (proprietarul masinii), cat si cumparatorul (centrul de dezmembrari) sa fie inregistrati in scopuri de TVA conform art. 316 din CF.
ATENTIE, in plus, dvs. trebuie sa detineti autorizatie valabila de mediu pentru activitatea de dezmembrare, sa incheiati contract cu furnizorul vehiculului in care sa prevedeti ca bunul se achizitioneaza in vederea dezmembrarii si sa-i puneti acestuia din urma la dispozitie o copie de pe autorizatia de mediu.
Raspunsul la cea de-a doua intrebare este evident.
de cand s-a modificat legislatia in acest sens, deoarece noi deduceam acel TVA la achizitie, pana in acest an? cei de la finante au zis ca am procedat corect.
Referitor la masinile achizitionate care se revand dupa reconditionare, cum pot face dovada ca sunt achizitionate in acest scop, astfel incat sa deduc TVA-ul?

Multumesc frumos pentru raspuns!

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Luminita.Crisan, utilizator
Deduceati prin aplicarea taxarii inverse. Legislatia este aceeasi, de multi ani incoace.
Cat despre masinile care nu sunt destinate dezmembrarii, acestea nu beneficiaza de masura de simplificare a taxarii inverse, cu alte cuvinte, daca furnizorul dvs. (vanzatorul masinii) este persoana inregistrata in scopuri de TVA, va facture masina cu TVA, dvs. urmand sa deduceti la achizitie si sa colectati taxa, la vanzarea ulterioara.
Destinatia masinilor (dezmembrare sau comercializare ulterioara) se stabileste inca de la momentul achizitiei, avand in vedere ca discutam de regimuri de aplicare a TVA diferite.
in aceste conditii trebuie sa ma intorc cu ani in urma si sa colectez acel TVA dedus la achizitie, nu?

multumesc mult!
Pe site-ul meu (smartbizconsulting.ro) gasiti nr. de telefon. Sunati-ma, va rog, sa lamurim problema, ca nu mai inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara picasso12 picasso12 daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul ... (vezi toată discuția)
Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)