avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - Taxele neplatite pentru imobile duc la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - Taxele neplatite pentru imobile duc la nulitatea absoluta?

Intentionez sa cumpar o casa. Am mers la banca, Mi-au recomandat un notar, i-am transmis actele de la proprietar. El mi-a transmis urmatoarea problema:

Ca in istoricul actelor apare acum 3 ani un act de partaj prin care terenul ajungea in integralitate la actualul proprietar in care e specificat ca "Impozitele si taxele aferente imobilelor mai sus mentionate NU sunt achitate la zi de copartajanti".

Pe baza acestei propozitii el mi-a zis ca practic actul de partaj si toate actele ulterioare (inclusiv eventualul contract de vanzare-cumparare) ar putea fi nule daca cei doi soti se hotarasc sa se dea in judecata. Deci nu vrea sa-mi dea aprobarea.

Intrebarile sunt mai multe.
1. E adevarat ca respectivului act poate sa ii fie constatata nulitatea absoluta?
2. Poate proprietarul sa faca ceva ca sa remedieze situatia?
3. Daca merg la alt notar si el nu se plange de acelasi lucru inseamna ca de fapt nu este o problema? (mentionez ca proprietarul a vandut deja o parte din teren unei alte familii, tot prin credit)
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 20:49, 23 Ianuarie 2018
Incercati sa mergeti si la alti notari sa cereti opinii. Eu nu cred ca e o problema faptul ca sunt restante la plata taxelor si impozitelor. Dvs daca cumparati casa va trebui sa le achitati pe ultimii 5 ani.

prepeleac a scris:

Incercati sa mergeti si la alti notari sa cereti opinii. Eu nu cred ca e o problema faptul ca sunt restante la plata taxelor si impozitelor. Dvs daca cumparati casa va trebui sa le achitati pe ultimii 5 ani.


In momentul un care se instraineaza (vinde, doneaza, etc) un imobil toate taxele și impozitele privind respectivul imobil trebuie să fie achitate la zi. De aceea se cere pe numele vânzătorului certificatul de atestare fiscală cu privire la imobil (sa se vada daca exista sau nu datorii). Contractul prin care se înstrăinează un imobil fara deținerea certificatului de atestare fiscală este nul absolut.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
antonia77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil, nul sau nu? ionel386 ionel386 Buna ziua, Ionel este numele meu si doresc un mic ajutor intr-o problema pe care o consider destul de importanta. Impreuna cu sotia am decis achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala pentru instrainare teren Mateo2014 Mateo2014 Daca o persoana are datorii la primărie impozit auto, clădiri, teren, şi doreşte obţinerea unui certificat de atestare fiscala pentru a vinde un teren ... (vezi toată discuția)