avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea partilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea partilor

situatia este urmatoarea ,x vinde lui y un imobil ,in noul contract de v-c se mentine o clauza ,si anume dreptul lui z de a locui intr-o camera,contractul incheiat are stipulata si o clauza de intretinere in favoarea lui x,intrebarea este urmatoarea,in accest moment x poate cere in instanta rezolutiunea partiala a contractului si sa desfiinteze dreptul lui z de a locui in accea camera,motivul fiind ca z nu isi indeplineste obligatia de intretinere,si doar y isi indeplineste acceasta obligatie? se poate invoca in accest caz legea partilor?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 16:26, 23 Ianuarie 2018
In cazul neexecutarii fara justificare a obligatiei de intretinere, se poate cere in instanta rezolutiunea contractului de intretinere. Trebuie analizat in ce conditii s-a stipulat intinderea obligatiei de intretinere in ceea ce il priveste pe Z, respectiv daca aceasta obligatie este dependenta de dreptul de abitatie constituit in favoarea lui Z.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare clauza din contract de vanzare paula38 paula38 Buna ziua ,in anul 2005 am vandut un imobil nepoatei mele ,cu clauza de intretinere,iar pt o camera am instituit un drept de abitatie viagera pt fiica mea ... (vezi toată discuția)
Prescriptia achizitiva paula38 paula38 Buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie ,persoana respectiva nu locuieste in imobil,nu este trecuta in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)