avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere de mostenire

Buna ziua! Anul trecut in noiembrie tatal meu a murit, asa ca ne-am gandit sa dezbatem succesiune (eu,mama,sora mea). Eu ar trebuit sa plec din tara pentru o buna vreme de timp si m-am gandit sa fac o hartie notariala ca nu am nicio pretente la mostenire de la tata. Dupa ce o sa moara mama,eu mai am dreptul la (casa,masina, teren)???
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
MARIUSRusu1996, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARIUSRusu1996 , utilizator 14:15, 23 Ianuarie 2018

Sa dam declaratie ca renuntam la mostenirea de la tata. (Daca dau declaratie amandoi copii,toata mostenirea se va duce la fratii decedatului, dupa ce nu veti mai fii) astea au fost cuvintele
raluk0207 a scris:

Ce anume nu vrea?

Da, daca renuntati si dvs si sora.
Daca renuntati doar dvs, raman sora si cu mama.
Eu am facut-o deja....pe mine m-a interesat daca mai am dreptul cand o sa se intamole si cu mama
Da, o sa aveti, pentru ca sunt mosteniri distincte.
Multumesc mult! O zi frumoasa!

raluk0207 a scris:

Da, o sa aveti, pentru ca sunt mosteniri distincte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare succesiune Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)
Mostenire MARIUSRusu1996 MARIUSRusu1996 Buna seara! Anul trecut in 2017 pe 21 noiembrie a murit tatăl meu. Eu,mama si sora mea,ar trebuii sa dezbatem succesiune pe (casa,masina,etc) Eu in februarie ... (vezi toată discuția)
Acceptare sau renuntare la mostenire bw_vision bw_vision Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine, va rog, cum trebuie sa facem o succesiune? Mama a decedat, iar tata, sora mea si cu mine trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)