avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta si penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta si penalitati

Buna ziua!La o restanta de 4000 de lei am penalitati in valoare de 3050.Am vrut sa platesc cate 500 de lei lunar,dar administratora nu accepta sa ia banii pt restanta.Imi opreste 350 din restanta si 150 din penalitati.Cum ar trebui sa procedez?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:15, 25 Ianuarie 2018
Suma se ia în calcul per total fara sa va avantajeze cat este debitul sau penalitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in programele moderne folosite in administrare de imobile sunt prevazute atat baza cat si penalizarea. Poate din acest motiv merge cu penalizarile concomitent cu baza.
Oricum, discutati cu presedintele, nu cu administratorul.
Dispozitia in vigoare referitoare la ordinea de stingere a debitelor prevede ca se retine concomitent suma cea mai veche plus penalizarea aferenta
Atitudinea administratorului de imobil de a nu percepe orice suma avansata de catre un locatr reprezinta abuz
Pentru a face dovada interesului dv de a achita debitul ,comunicati sumele prin mandat postal cu confirmare de primire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va incaseaza 350 din restanta,este bine 150 din penalizari.Practic va ia 2 luni de intretinere si una de penalizari.Sa platiti numai intretinere nu se poate.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
vali m, utilizator
@ynocentta,,
Ati dat mai sus un raspuns, de mai bine taceati!
Prima data ziceti ca:
Dispozitia in vigoare referitoare la ordinea de stingere a debitelor prevede ca se retine concomitent suma cea mai veche plus penalizarea aferenta

Apoi imediat ziceti ca:
Atitudinea administratorului de imobil de a nu percepe orice suma avansata de catre un locatr reprezinta abuz

De unde stiti dvs. ca taman administratorul face abuzuri? Sau pe ce va bazati?
Poate omu' are o dispozitie in acest sens, trasata de sefii lui, poate este altceva, nu putem sti.
Adevarul este ca nici autorul topicului nu se omoara cu informatiile.
...................................
Cum ar trebui sa procedez?
Intreaba autorul topicului.
Pai cum, mergi la presedintele as. prop. si bati in cuieun angajament, o intelegere, faci si dumneata o propunere, presedintele o sa zica, ca uite cam cum dorim noi sa stingi debitul, iar in final o sa ajungeti la o intelegere. Priceput?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege, procedură, decizie a asociației , sau cum au ei chef ? Ozgean Ozgean Bună Seara ! Există o procedură de plată a întreținerii ? dacă am restantă administratorul are dreptul să decidă dacă plătesc din urmă sau luna ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Administratorul de condominion Anca Mirica Anca Mirica In iulie 2013 a fost angajata o noua administratora de imobil. La aceea data aveam 600r restanta. In august 2013 mi-a pus penalizari + intretinerea, care, la ... (vezi toată discuția)