Salut.O sa scriu cat mai succint si elocvent.
AM fost abordat pe strada la Unirii in fata la Cocor de un domn,cu un pliant care facea reclama la modeling ceva.M-am oprit degeaba,am zis sa il ascult,apoi a zis hai pana in cladirea asta la colega sa vorbesti cu dansa.Am mers cu dansul,doar de curiozitate,sa vad cum incearca astia sa ma manipuleze.Am urcat sus,am ajuns intr-un birou,colega lui mi-a facut o prezentare la o oferta de prezentare de moda.Ma prezint cand vreau eu la ei,fac reclama/fac poze la anumite articole vestimentare,apoi o sa fiu platit cu 300 lei.Au zis ca o sa imi ramana si articolele vestimentare la care fac reclama.Apoi mi-au zis ca trebuie platita o garantie de 120 lei ,ca sa fie ei siguri ca ma intorc inapoi.
Dintr-un motiv pe care nu as dori sa il public pe acest forum din cauza rusinii(sper ca ma intelegeti :)) ),am acceptat si am platit.Au zis ca o sa ma sune azi,maine ca sa stabilim cand facem sedinta.Bineinteles ca nu m-au sunat nici dupa 6 zile,asa ca am fost eu la ei ieri.Am vorbit acolo cu directorul,mi-a spus ca am fost "promovat" si selectat de mai de sus sa fiu "profesionist",adica ca o sa castig mai mult.Mi-a scris pe foaie niste cifre,cateva sute de euro,cat pot castiga eu.Eu transant l-am intrebat daca trebuie platit ceva.A zis ....pai.......a mai zis cateva cuvinte,apoi a zis ca exista o taxa de 200 de euro,care poate fi platita in transe.A trebuit sa zic de 5 ori la rand nu,bineinteles politicos,ca sa inteleaga.Apoi mi-a spus ca o sa ma sune colega in termen de 30 de zile,ca sa stabilim cand facem sedinta.Mi-a spus ca o sa primesc garantia inapoi plus 300 de lei profit.
BIneinteles ca inca de la inceput chestia asta mirosea a teapafoarte mult,dar din cauza faptului ca am lasat garda jos si am incetat sa gandesc logic,la rece,am acceptat.
Cum fac sa imi recuperez banii inapoi?
Sau,stiu ca e foarte naiva intrebarea si eu stiu deja cam care e raspunsul adevarat,eu totusi intreb:e vreo sansa sa primesc aia 300 de lei ? :))
Am sunat si la ANPC,le-am explicat situatia,si mi-au zis ca nu se poate face nimic.Nu le-am spus ce scrie in contract pentru ca nu il aveam la indemana.
[ link extern ] /
O sa atasez o poza aici,ca sa va faceti o idee.