Daca persoana in favoarea careia s-a notat in cartea funciara privilegiul procuratorului de fonduri a decedat, cum se poate transmite (vinde) dreptul de proprietate asupra imobilului, cum se radiaza?
Exista 3 succesori ai defunctului dintre care unul este proprietar al imobilului.
Se poate vinde acest imobil? Care este procedura cea mai simplu de urmat?
...trebuie lamurite raporturile juridice nascute din operatiunea procurarii fondurilor...drepturile nascute in patrimoniul defunctului se vor transmite succesorilor...deci, si privilegiul se va transmite mostenitorilor...care vine si garanteaza raportul juridic nascut din procurarea fondurilor...bunul dobindit se va putea instraina... insa, creditorul beneficiar al privilegiului va putea urmari bunul in mina oricarei persoane dobinditoare...
Asa ma gandeam si eu Ovi, insa vroiam sa stiu cum se radiaza acest drept din cartea funciara, ca nu vreau sa vand imobilul grevat de sarcini.Banuiesc ca se face un act la notar, precum ca au fost inapoiati banii rezultati din imprumutul respectiv, nu? Sau ca renunta la asta? Asta era de fapt intrebarea.
Scuze daca n-a fost prea clara intrebarea.
...eu fac analogie cu ipoteca...tot o garantie, insa reala...astfel, mostenitorii beneficiarului privilegiului sunt obligati sa dea la notar o declaratie in care specifica faptul ca au primit banii si permit si solicita radierea privilegiului...trebuie insa inainte dezbatuta mostenirea...
A din motive obiective nu poate cumpara un apartamentul pe numele lui, asa ca mama devine cumparator iar A procurator de fonduri, iar in actul de v-c mai apare si fraza "A donez mamei mele suma de X lei la data autentificarii,suma ce reprezinta valoarea vanzarii"
Mama moare, moare si A care lasa testament unei terte persoane, neavand copii.
Dar, fratele lui A cere 1/2 din apartament ca mostenitor al mamei.
Actul de v-c a fost acum 30 de ani, iar pe perioada vietii numai A a locuit in apartament.
Pot considera donatie deghizata?
Mostenitorul poate cere anularea donatiei?
Fratele lui A poate cere 1/2 din ap., dar numai dupa achitarea cotra valorii jumatatii?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Uzufruct viager
ethel
Bună ziua,
O persoană are 5 copii. Această persoană, o femeie văduvă, trece locuința pe numele a doi dintre copiii ei - prin donație, ea ... (vezi toată discuția)