avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act v-c _ procurator de fonduri_donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act v-c _ procurator de fonduri_donatie

A din motive obiective nu poate cumpara un apartamentul pe numele lui, asa ca mama devine cumparator iar A procurator de fonduri, iar in actul de v-c mai apare si fraza "A donez mamei mele suma de X lei la data autentificarii,suma ce reprezinta valoarea vanzarii"
Mama moare, moare si A care lasa testament unei terte persoane, neavand copii.

Dar, fratele lui A cere 1/2 din apartament ca mostenitor al mamei.

Actul de v-c a fost acum 30 de ani, iar pe perioada vietii numai A a locuit in apartament.
Pot considera donatie deghizata?
Mostenitorul testamentar poate cere anularea donatiei?
Fratele lui A POATE cere 1/2 din ap.?, - eu zic ca numai dupa achitarea cotra valorii jumatatii ACTUALIZATE ?
Apartamenul nu are cadastru facut - mostenitorul testamentar poate trece in cartea funciara privilegiul procuratorului de fonduri.
E vre-un termen - tinand cont ca procuratorul de fonduri este fiul pt mama.
Mostenitorul testamentar este fratele meu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: olesia , utilizator 09:34, 25 Noiembrie 2006
va rog, o parere.........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul procuratorului de fonduri CLADER CLADER Daca persoana in favoarea careia s-a notat in cartea funciara privilegiul procuratorului de fonduri a decedat, cum se poate transmite (vinde) dreptul de ... (vezi toată discuția)
Moștenire. rrobi rrobi Bună ziua !Am un testament lăsat de către mama mea în care stipulează că îmi lasă toate bunurile imobile prezente și viitoare ,iar fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Dol. procedura recunoasterii ca mostenitor rezervatar suivil suivil Prin testament, mama a lasat fratelui meu un aparatment, iar mie concesiunea asupra unui loc la cimitir si actiuni la Turbomecanica, adica mai nimic. In ... (vezi toată discuția)