avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă

Bună seara ! În data de 1 mai 2017 m-am angajat cu contract de muncă iar la data de 10 ianuarie 2018 am încheiat contractul de comun acord cu angajatorul. Până la data de 31 noiembrie 2017 am efectuat 20 zile de concediu cu mențiunea că ultimele 4 zile de CO le-am efectuat la cererea expres a celor de la Compartimentul Resurse Umane pe principiul că toți angajații trebuie să-și efectueze tot CO-ul până la sfârșitul anului. Ultimul salariu l-am primit pe data de 5 ianuarie 2018 reprezentând zilele lucrate în luna decembrie 2017, urmând ca pe data de 20 ianuarie 2018 să fi primit contravaloarea zilelor lucrate în ianuarie 2018 ( 01-10 ianuarie ) precum și bonurile de masă aferente lunii decembrie 2017, în valoare de aprox. 200 de lei. Ieri am sunat la firmă să întreb când pot merge să iau restul de bani și bonurile de masă dar doamna cu care am vorbit ( cred că de la financiar ) mi-a spus că nu îmi vor mai da nici bani și nici bonuri de masă, ba dimpotrivă, trebuie să le mai dau 100 de lei deoarece am efectuat mai mult concediu decât aveam dreptul pe anul 2017. Ea chiar spune că eu aș fi efectuat în total 30 de zile de CO ceea ce este total neadevărat. Lăsând la o parte asta, dacă eu, lucrând de la 1 mai 2017 până la 10 ianuarie 2018 am efectuat 20 de zile de CO în anul 2017, din care 4 la cererea expres a lor, am dreptul să-mi fie plătite zilele lucrate din luna ianuarie 2018 plus bonurile de masă aferente lunii decembrie 2017 ? Dacă într-adevăr am efectuat mai multe zile de CO decât aveam dreptul, mai ales că 4 zile m-au obligat să le iau, este vina lor sau a mea ?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
serpisor, utilizator
Cel mai recent răspuns: serpisor , utilizator 21:53, 24 Ianuarie 2018
Cate zile de CO aveti mentionate in contractul de munca ?
21 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere numar de zile de concediu de odihna? Baciulucianemanuel Baciulucianemanuel Buna ziua! Eu sunt angajat in cadrul unei firme de leasing de personal din Aprilie 2017 pana in prezent.Pana la sfarsitul anului 2017 mi s-a spus ca am dreptul ... (vezi toată discuția)
Compensarea zilelor neefectuate de concediu de odihna Stefan_VB Stefan_VB Buna ziua, In perioada August 2017 - Iulie 2018 am lucrat in cadrul unei companii, mai intai incheind contracte de munca pe perioada determinata (3 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna 2018 Adriana 1962 Adriana 1962 Firma la care lucrez este firma de constructii si concediu aferent anului 2018 ni l a date incepand cu data de 24.12.2018, respective 20 zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)