avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere numar de zile de concediu de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere numar de zile de concediu de odihna?

Buna ziua! Eu sunt angajat in cadrul unei firme de leasing de personal din Aprilie 2017 pana in prezent.Pana la sfarsitul anului 2017 mi s-a spus ca am dreptul sa imi iau 20 de zile de concediu de odihna(conform CCM) lucru care l-am si facut.Anul acesta 2018 am primit notificare de la angajator ca defapt anul trecut(din Aprilie 2017 pana la sfarsitul anului 2017)aveam dreptul doar la 15 zile de concediu,nu 20 si ca anul acesta,2018,voi avea dreptul doar la 15 zile din cele 20 de concediu de odihna.Cu alte cuvinte mi s-au luat 5 zile de concediu din cele 20 care legea imi da dreptul.Au dreptul sa faca acest lucru?Daca aveam dreptul doar la 15 zile de concediu de odihna in anul 2017,de ce ei mi-ai aprobat 20?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 6 Februarie 2018
Nu au dreptul sa faca compensatie intre zilele de CO de pe un an pe altul.

In situatia dvs, daca pentru 2017 aveati dreptul doar la 15 zile de CO si ati primit indemnizatia pentru 20 de zile de CO efectuate , atunci va trebui sa restituiti c/v cotei parti din indemnizatia aferenta celor 5 zile de CO efectuate in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea zilelor neefectuate de concediu de odihna Stefan_VB Stefan_VB Buna ziua, In perioada August 2017 - Iulie 2018 am lucrat in cadrul unei companii, mai intai incheind contracte de munca pe perioada determinata (3 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă serpisor serpisor Bună seara ! În data de 1 mai 2017 m-am angajat cu contract de muncă iar la data de 10 ianuarie 2018 am încheiat contractul de comun acord cu angajatorul. ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu Laszlo 74 Laszlo 74 Anul trecut m-am angajat la o firma privata in data 05.05.2017.Aveam dreptul la 14 zile de concediu de odihna pe care am solicitat in Mai 2018(5zile) si in ... (vezi toată discuția)