avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Un cuplu casatorit timp de 20 de ani: acum 2 ani au construit o casa si au pus-o pe numele sotiei, pt ca sotul nu avea inca, la acea vreme, catatenie romana (intre timp a obtinut-o). Sotia a decedat in urma cu 2 luni, nu au copii si nu exista testament.
Sotia decedata are 2 rude in viata, astfel:
1.din partea mamei ei (decedata) - aceasta are o SORA in viata, dar sunt surori vitrege (doar dupa tata);
2. din partea tatalui (decedat) - acesta a avut un frate (decedat) care are o FIICA in viata.
Intrebarea este daca aceste doua persoane (scrise cu majuscule) au drept de mostenire asupra casei si in ce proportie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
amphora, utilizator

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)