avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua spete despre Carnetul de Munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua spete despre Carnetul de Munca!

Salut!
Va expun doua spete pe scurt:

1) Am un fost angajat care nu vine sa-si ridice carnetul de munca. Ce obligatii am eu, angajatorul, daca el refuza sa faca asta? Trebuie sa-i predau CM-ul undeva?

2)Am doi angajati aflati in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si care beneficiaza de indemnizatia de 85% din salar. Pe langa rectificarile de state trebuie inscrisa aceasta mentiune si in carnetul de munca? Daca da, puteti sa-mi furnizati o baza legala?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
OvidiuDanut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 18 Octombrie 2009
1. Art.51(1) lit.a) nu spune ca se inregistreaza suspendarea CIM in carnetul de munca.
2. In curand nu o sa mai fie carnet de munca. Unde mai inregistram atunci?
3. Ce am spus eu mai sus nu inseamna ca nu trebuie ca userul sa nu inregistreze in
carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii KITIA KITIA Intreruperea activitatii pentru ingrijire copil(2 ani) este considerata vechime in munca?in cartea de munca trebuie specificat articolul din lege ? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal, stagiu pentru somaj? Bibi2008 Bibi2008 Buna ziua! Intrebarea mea este: concediului prenatal este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare la fondul de somaj? Va intreb, ptr. ca, in ... (vezi toată discuția)
Declaratii salarii simona_iunie simona_iunie Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani mai apare pe declaratiile de somaj, pensii si sanatate (cu suma 0) ... (vezi toată discuția)