avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt in curs de divort de actuala mea sotie care ests plecata afara la munca de 8 ani si care nu vrea sa se intoarca.Mentionez ca eu am grija de cei doi copii ,iar ea nu contribuie decat cu sume modice de bani.Ea se bazeaza pe faptul ca apartamentul in care stam este luat cu credit ipotecar iar eu nu am unde sa ma duc si deci sunt obligat sa locuiesc cu cei doi copii si sa am grija de ei. Vrea in schimb sa-mi ia apartamentul si sa ma despagubeasca cu o suma mica de bani iar eu sa raman pe drumuri.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 21:05, 27 Ianuarie 2018
Buna seara,

Concret, in ce mod doriti sa fiti indrumat sau ajutat de colegii mei?
Ne-ati expus situatia Dvs., fara a scrie ceea ce doriti sa aflati.

Va multumesc.
În caz de partaj daca ea poate plati creditul va câștiga.
Restul sunt detalii concrete de analizat în concret.
Dacă nu aveți casa unde sa locuiti pierdeți si minorii în mod normal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Claudiu 71 a scris:

Sunt in curs de divort de actuala mea sotie care ests plecata afara la munca de 8 ani si care nu vrea sa se intoarca.Mentionez ca eu am grija de cei doi copii ,iar ea nu contribuie decat cu sume modice de bani.Ea se bazeaza pe faptul ca apartamentul in care stam este luat cu credit ipotecar iar eu nu am unde sa ma duc si deci sunt obligat sa locuiesc cu cei doi copii si sa am grija de ei. Vrea in schimb sa-mi ia apartamentul si sa ma despagubeasca cu o suma mica de bani iar eu sa raman pe drumuri.

Nu am fost prea clar in problema mea.Eu platesc si rata la apartament si intretin si copii. Eu vreau custodia baiatului care are 12 ani ,iar ea sa ea sa ia fata care are 16 ani.Mentionez ca fata sufera de tetrapareza spastica si este dependenta de cineva.Nu vorbeste,nu merge si nu mananca singura.Oricum ea nu vrea sa ia fata ,ci sa o dea tatalui ei la tara,tata care in lipsa mea ,cand eu sunt la serviciu are grija de ea.Mentionez ca eu am un salariu destul de bun,iar tatal ei ptr ca sta cu ea primeste indemnizatia de insotitor.Am depus actele de divort in iunie si pana acum nu am primit nicio rezolvare la cele doua infatisari de la tribunal.Sunt mereu amanat ,iar sotia imi spune ca ea sta acolo sa faca bani sa achite apartamentul pe care vrea sa mi-l ia.
Atunci ar trebui sa cereti intr-un proces separat de cel de divort si lichidarea regimului matrimonial... adica partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei...si preluati intregul apartament pe care doar dvs il achitati oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi dintr-un credit daca sunt coplatitor? dorat dorat in timplu casatoriei fosta nevasta a scos un credit de la banca la care ea este director eu figurez ca coplatitor fosti socrii sunt girati cu casa lor.Eu nu ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Divort 2 copii minori credit ipotecar andronicf andronicf Buna ziua! Am doi copii unul de 2 ani si 4 luni si unul de 5 luni. Sunt casatorita de 7 ani. Am cu sotul meu un credit ipotecar (ipoteca este aprtamentul ... (vezi toată discuția)