avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea e la ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea e la ITM?

La ultima informare angajatorul a specificat ca decizia de concediere se afla la ITM, unde au trimis-o, de unde urmeaza sa se intoarca, si de abia atunci sa mi-o trimita mie (cred).

Doresc sa stiu daca aceasta este procedura, sau, asa cum imi confirma zvonurile de pe forumuri ITM ii ajuta pe angajatori.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 14:04, 19 Octombrie 2009
Deciziile ce concediere se inregistreaza de catre angajator la Inspectoratul Teritorial de Munca, in termen de 5 zile de la data incetarii contractului individual de munca. Ele se intocmesc de catre angajator in 3 exemplare: unul care ramane la ITM, al 2lea ramane la firma iar cel de-al 3lea exemplar se inmaneaza salariatului. Exemplarul dumneavoastra il veti primi dupa inregistrarea deciziei la ITM
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
La data incetarii CIM trebuia sa primiti decizia, actul oficial in baza caruia puteti eventual face contestatie. Inregistrarea deciziei la ITM se face ulterior in intervalul celor cinci zile. Exemplarul dumneavoastra nu necesita inregistrare la ITM. Daca il primiti peste cinci zile nu va este diminuat termenul de contestare?
ContSters42179, utilizator
Toate exemplarele, inclusiv cel al salariatului, trebuie sa poarte viza ITM. Dpvd al meu personal, in calitatea mea de salariat, eu nu as considera valabil un act nevizat de ITM.

Viza ITM se obtine, de regula, pe loc. Adica, nu trebeuiesc lasate documentele acolo ptr ca inspectorul sa puna o data, o parafa si o semnatura. Cu carnetul de munca dureaza un pic mai mult.
pneagu a scris:

La data incetarii CIM trebuia sa primiti decizia, actul oficial in baza caruia puteti eventual face contestatie. Inregistrarea deciziei la ITM se face ulterior in intervalul celor cinci zile. Exemplarul dumneavoastra nu necesita inregistrare la ITM. Daca il primiti peste cinci zile nu va este diminuat termenul de contestare?

In primul rand mentionez ca perioada cercetarii prealabile s-a terminat pe 11.10.2009, si nu am primit inca decizia comisiei. Deasemenea nu am primit nici notificarea concedierii. Am dispus la convocare, conform si procesului verbal sa-mi fie trimisa instiintarea si la vechea adresa (la parinti) si la noua adresa (la mine). Ei au comunicat telefonic ca asta vor face functionarei AJOFM care se ocupa de evidenta mea.
Din ce am citit din codul muncii, concedierea pe motive disciplinare este una din posibilele sanctiuni, sau desfacerea CIM pe motive disciplinare. In acest sens angajatorul trebuie sa anunte angajatul, si, in termen de 5 zile sa anunte fortele de munca sau inspectoratul, nu stiu sigur, despre vacantarea locului de munca (publicizare).
Deasemenea ITM dispune cam de 27 de pagini de sesizari in privinta celor suportate de mine la angajator. Daca ITM accepta concedierea incalca legea care spune ca trebuie sa am antecedente, incalcari repetate conform regulamentului intern (care nu il am la cunostinta nici nu l-am semnat implicit) sau fapta sa fie grava. Daca asta vor face se va lasa cu reclamatii administrative X-( , in instanta se va ajunge oricum, indiferent de decizia lor.
w0lfshad3, utilizator
O sa va rog sa oferiti mai multe detalii pentru a cunoaste mai bine cazul dumneavoastra si a va putea oferi un raspuns care sa speram ca va va ajuta.
Care este motivul care sta la baza cercetarii disciplinare?
Ati primit convocarea pentru a va prezenta la cercetarea disciplinara?
S-a format o comisie pentru cercetarea disciplinara?
S-a intocmit un proces verbal cu ocazia cercetarii?
Ati primit vre-un exemplar din procesul verbal?
Va rugam sa sintetizati un pic situatia prin care treceti pentru a va putea ajuta cat mai bine... ;)

Alte discuții în legătură

Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)
Victima a unei agresiuni! ContSters161126 ContSters161126 Astazi am fost victima unei agresiuni atat verbalecat si fizice din partea unui coleg la locul de munca. Incidentul a avut loc cu martori. Pentru ca situatia ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)