pneagu a scris:
La data incetarii CIM trebuia sa primiti decizia, actul oficial in baza caruia puteti eventual face contestatie. Inregistrarea deciziei la ITM se face ulterior in intervalul celor cinci zile. Exemplarul dumneavoastra nu necesita inregistrare la ITM. Daca il primiti peste cinci zile nu va este diminuat termenul de contestare?
In primul rand mentionez ca perioada cercetarii prealabile s-a terminat pe 11.10.2009, si nu am primit inca decizia comisiei. Deasemenea nu am primit nici notificarea concedierii. Am dispus la convocare, conform si procesului verbal sa-mi fie trimisa instiintarea si la vechea adresa (la parinti) si la noua adresa (la mine). Ei au comunicat telefonic ca asta vor face functionarei AJOFM care se ocupa de evidenta mea.
Din ce am citit din codul muncii, concedierea pe motive disciplinare este una din posibilele sanctiuni, sau desfacerea CIM pe motive disciplinare. In acest sens angajatorul trebuie sa anunte angajatul, si, in termen de 5 zile sa anunte fortele de munca sau inspectoratul, nu stiu sigur, despre vacantarea locului de munca (publicizare).
Deasemenea ITM dispune cam de 27 de pagini de sesizari in privinta celor suportate de mine la angajator. Daca ITM accepta concedierea incalca legea care spune ca trebuie sa am antecedente, incalcari repetate conform regulamentului intern (care nu il am la cunostinta nici nu l-am semnat implicit) sau fapta sa fie grava. Daca asta vor face se va lasa cu reclamatii administrative X-( , in instanta se va ajunge oricum, indiferent de decizia lor.