Motivul este inscenarea creata de colega mea impreuna cu complicii ei in urma caruia au afirmat ca am agresat-o. Dupa ce mi-a facut observatie ca i-am mutat cosul de gunoi :O m-a injurat fara a fi interpelata si apoi tot ea a venit la mine la birou sa ma loveasca. Cand am vazut ca chiar vine la mine m-am ridicat si cand a intrat in raza de actiune am impins-o inapoi. Colega a incercat apoi din nou dar a intervenit un coleg. Apoi a raportat ca am lovit-o. N-am asistat la asemenea tupeu de cand sunt... De altfel nici macar unul din martori nu mentioneaza lovire ci agresare, iar eu nu ma simt de loc vinovat ca m-am aparat. De fapt, aceasta colega m-a hartuit pe toata durata angajarii si m-a amenintat cu lovirea adesea. I-a facut aceleasi lucruri si predecesorului meu in post, din care am auzit ca a facut-o nesimtita in sedinta si malefica chiar intr-un email. Se incadreaza perfect in tiparele identificate de literatura de specialitate ale hartuitorului:
[ link extern ] /
Am primit convocarea, m-am prezentat la ancheta cacialma, anchetatorii erau de bineinteles doua colege dintre care pe dna jurista am recunoscut-o a fi chiar cunostinta colegei cu mult tupeu iar cealalta nu putea fi impartiala din afirmatiile si tratamentul care mi l-a acordat. Mentionez ca jurista a si afirmat la aceasta convocare "ca nu pot depune referat impotriva colegilor fiindca nu sunt angajat la ei" dar si "suntem obligate sa te concediem pe motive disciplinare". Deasemenea au si omis o sumedenie de lucruri in procesul verbal pe langa cele care le-am mentionat. Nu am vazut CIM la cerere atunci desi l-am citit si semnat la inceput deci e cu CCN, RI nici nu stiam ca exista, nu mi s-au dat copii dupa declaratiile asa zisilor martori dar le-am citit. Foarte sumare spre diferenta de ce am inaintat eu la organele de drept. Am original din procesul verbal chiar. La fel de sumar. Ma asteptam sa faca tot ce au facut dar tot nu ma pot abtine sa nu ma supar.
O sa aiba parte si ANES-ul de aceleasi reclamatii administrative imediat cum aflu unde le depun, directoarea se face vinovata de discriminare cu "nu este discriminare de gen ce ne-ai relatat" si "nu poti reclama o colega rautacioasa". Fantastic... #-o fiindca am reclamat in special comisia disciplinara. Deasemenea daca fugeam mi se respecta dreptul la demnitate in munca? Si trebuia sa o iau la fuga de fiecare data cand avea colega chef de bataie?
P.S. N-au voie sa-mi "manance" din termen:
ART. 268 din Codul Muncii
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
Pentru ca mai apoi, in acelasi articol se prevede:
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.