avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VINZARE CUMPARARE CU PLATA IN RATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VINZARE CUMPARARE CU PLATA IN RATE

Buna ziua.As dori si eu putin ajutor pentru cumpararea unei masini cu plata in rate la propietar.
Saptamana care vine
Vreau sa iau o masina in rate cu un
Avans de 50 suta .Intrebarea mea este
Cum trebuie facut contractul pentru a nu fi interpretabil si
Nu a nu avea probleme ulterior.de
Ex necesitatea deschiderii unui cont de vinzator pentru a plati ratele ,propietar as dori sa raman in momentul incheierii contractului si nu la achitarea sumei deoarece am inteles ca el pleaca din tara si nu as vrea sa umblu dupa el si alte puncte sensibile pe care ar trebui sa le stipulez in contract.
Mentionez ca intelegerea este ca eu sa ramin cu masina dar actele ei,..este adusa de afara...le primesc la achitarea
Sumei.Cum as putea
Evita de exemplu situatia urmatoare :
platesc toata suma dar fostul propietar este de negasit pentru a mi da actele si a putea sa inmatriculez masina.
Multumesc anticipat:-)
Cel mai recent răspuns: ARICIU2009 , utilizator 23:18, 18 Octombrie 2009
vad ca aveti mai multe situatii de reglementat prin acest contract, de aceea ar fi bine sa apelati la un avocat sau notar direct, sa va conceapa acest contract exact dupa cum doriti dvs. este esential sa fie si vanzatorul de acord.
in clauzele lui, va trebui sa treceti exact data in care aveti de achitat ratele, de asemenea sa trecetyi momentul in care veti deveni proprietar si neaparat sa treceti sanctiuni daca dvs intarziati plata ratelor sau daca vanzatorul intarzie sa va dea actele...treceti ceva penalitati in cazul dvs si daune morale si materiale in cazul vanzatorului...in obligatia lui de a va da actele masinii.

av.m.vasilescu
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil: rate la propietar... sfaturi veracles.adrian veracles.adrian Salut, De curand am fost sa vizitez un bloc nou de locuinte si am pus ochi pe un apartament. (in pret intra si un loc de parcare) Propietarul ma intreaba ... (vezi toată discuția)
Plata in rate la propietar ARICIU2009 ARICIU2009 BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA .AS VREA SA IAU O MASINA DAR NU AM BANII NECESARI ASA CA AM DECIS DE ACORD CU PROPIETARUL SA FACEM UN CONTRACT DE VINZARE ... (vezi toată discuția)
Sechestru imobiliar si executare silita(fara nici un fel de datorie) cenusaiulian cenusaiulian Buna ziua, Am facut un precontract pentru cumpararea unei locuinte in Constanta in luna decembrie 2009 platind un avans de 20000 euro restul urmand afi ... (vezi toată discuția)