Buna,
In 07.10.2016 am depus la SC.Tondach Romania SRL actele si cererea pentru adeverinta de grupa II de munca.Pe atunci firma egzista insa nu aveau arhivar deoarece fostul arhivar decedase.M-am tot interesat de cererea mea insa raspunsul era acelasi deindata ce vor gasi un arhivar imi vor elibera adevaerinta.Firma s-a desfiintat si s-a mutat arhiva la timisoara.Persoana care se ocupa de arhiva mi-a spus ca nu poate sa-mi elibereze adeverinta respectiva deoarece nu i s-a comunicat ca ar fi lucrat cineva in grupa a II-a de munca .Singurele acte care ar fi dispus sa mi le elibereze ar fi doar notele de plata.Cum pot ajunge in posesia certificatului pentru gr.II de munca?
Solicitati in scris la firma de la Timisoara sa va elibereze o adeverinta completata conform anexei 14 din HG nr.257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti adeverinta sau raspuns scris, cu motivarea pentru neemiterea adeverintei puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei de arhiva. Va trebui sa aveti siguranta (eventual un document scris sau martori/ colegi care au primit deja grupa de munca) ca in firma unde ati lucrat, in aceeasi perioada cu a dvs., s-au acordat grupe de munca.
Detinatorul legal al arhivei trebuie sa cerceteze in documentele pe care le detine , daca exista dovezi din care sa reiasa ca ati desfasurat activitate in grupa aII-a de munca.
Daca sunteti sigur ca exista asa ceva, atunciputeti sesiza ITM Timis cu privire la refuzul acelei societati de a va elibera adeverinta in cauza.