avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta gr.II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta gr.II de munca

Buna,
In 07.10.2016 am depus la SC.Tondach Romania SRL actele si cererea pentru adeverinta de grupa II de munca.Pe atunci firma egzista insa nu aveau arhivar deoarece fostul arhivar decedase.M-am tot interesat de cererea mea insa raspunsul era acelasi deindata ce vor gasi un arhivar imi vor elibera adevaerinta.Firma s-a desfiintat si s-a mutat arhiva la timisoara.Persoana care se ocupa de arhiva mi-a spus ca nu poate sa-mi elibereze adeverinta respectiva deoarece nu i s-a comunicat ca ar fi lucrat cineva in grupa a II-a de munca .Singurele acte care ar fi dispus sa mi le elibereze ar fi doar notele de plata.Cum pot ajunge in posesia certificatului pentru gr.II de munca?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 25 Ianuarie 2018
Solicitati in scris la firma de la Timisoara sa va elibereze o adeverinta completata conform anexei 14 din HG nr.257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti adeverinta sau raspuns scris, cu motivarea pentru neemiterea adeverintei puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei de arhiva. Va trebui sa aveti siguranta (eventual un document scris sau martori/ colegi care au primit deja grupa de munca) ca in firma unde ati lucrat, in aceeasi perioada cu a dvs., s-au acordat grupe de munca.
Detinatorul legal al arhivei trebuie sa cerceteze in documentele pe care le detine , daca exista dovezi din care sa reiasa ca ati desfasurat activitate in grupa aII-a de munca.

Daca sunteti sigur ca exista asa ceva, atunciputeti sesiza ITM Timis cu privire la refuzul acelei societati de a va elibera adeverinta in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)
Probleme in recunosterea grupei a ii a de munca pentru pensie anticipalta gradinaru claudia gradinaru claudia Buna ziua, Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)