:">daca tatal meu mi-a lasat testament jumatate din averea pe care o are impreuna cu mama mea si mai am un frate care nu este trecut in testament cand si cat am dreptul?
in primul rand trebuie sa introduceti actele pentru successiune dupa tatal dumneavoastra la judecatoria de care apartineti, ar fi bine sa apelati la un avocat pentru a va reprezenta sau pentru o simpla indrumare in ceea ce priveste formatul si continutul actelor, bineanteles ca trebuie sa amintiti si de testament si sa -l anexati cererii de deschidere a succesiunii, in copie Originalul pastrati-l pentru cand o sa fie cauza in instanta si atunci sa il aratati judecatorului, cat despre bani trebuie un expert la fata locului care sa evalueze la ce valoare se ridica ceea ce dumneavoastra mosteniti si ce taxa aveti de platit la judecatorie pentru acceptarea cererii de deschidere de succesiune, pe expert trebuie sa il platiti tot dumneavoastra, cat de cota parte la care aveti dreptul este cea prevazuta in testament, adica jumatate din averea tatalui si a mamei dumneavoastra, conform legislatiei dorintele celui decedat trebuie respectate si urmate, va indic totusi sa va angajati un avocat, legea este de partea dumneavoastra :) , orice om are dreptul la apararea propriilor interese.
Sper ca am reusit sa va indrum pe masura asteptarilor dumneavoastra si va doresc mult succes in continuare!
"cat de cota parte la care aveti dreptul este cea prevazuta in testament, adica jumatate din averea tatalui si a mamei dumneavoastra, conform legislatiei dorintele celui decedat trebuie respectate si urmate, ."
Stimata doamna , permiteti-mi sa va contrazic.
Dorintele celui decedat trebuie si sunt respectate in limitele legii, cu respectarea prevederilor ei. Si in acest domeniu, legea este clara.
Vorbind la modul general, fara alte chestiuni ce ar trebui lamurite in acest caz , o persoana poate testa cui doreste, dar, in cazul in care are copii, poate testa numai ceea ce excede rezerva succesorala, instituita de lege in favoarea unor anumite categorii de mostenitori.
In cazul in care sotia decedatului traieste, si ea se bucura de beneficiul rezervei succesorale.
Succesiune
GherghinaP
Stimati domni avocati, va rog sa-mi spuneti care sunt etapele cronologice ale dezbaterii succesiuni in urmatoarea situatie; Ca unic copil al familiei , am ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Vlad2013
Buna seara ,
Exista o situatie:
Parintii au decedat :mai intai,mama ,iar apoi tata.
Mama nu a lasat niciun testament.
Dupa decesul mamei , ... (vezi toată discuția)
Diviziune
calibra_1984
se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata?
precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)