avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Buna ziua . Sunt angajat la o firma în functia de încarcator-descarcator . Salariu de baza (tarifar) este de 1530 ron la care se adauga spor de pericol de 25%, 20% spor de vechime si bonuri de masã. Întrebarile mele sunt urmatoarele:

1 Era oligatã firma sa imi mareasca salariul de la 01.01.2018 sau daca este obligata sa mareasca salariu pana la o anumita data.
2 La salariul actual firma nu imi poate retine darile catre stat ptr un salariu de 1900ron ?

Pun aceasta intrebare pentru mine si alti colegi ai mei.

Va multumim.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
popalucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 25 Ianuarie 2018
1. Este obligat angajatorul sa mareasca salariile aflate sub minimum pe economie , in caz contrar, poate fi sanctionat contraventional cu amenda de catre ITM.

2. Este psoibila retinerea contributiilor in sensul mentionat de dvs.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie să plătească valoarea bonurilor de masă? angajatorul soțului meu le scade valoarea din salariu Gianina Nicoleta Gianina Nicoleta Sotul meu are salariul min pe economie 1900Ron(1100net)+ bonurile de masa 21x15.18Ron...cu ce drept angajatorul scade din salariu bonurile de masa.(are ... (vezi toată discuția)
Gravida, drepturi salariale alexandraalba56 alexandraalba56 Buna am si eu o problema sunt gravida si din cauza problemelor de samatate era riscul sa pierd sarcina si nu am mai putut merge la serviciu am fost 2 luni in ... (vezi toată discuția)
Daca primesc tichete de masa mi se reduce din salariu androidu androidu Salutare. Daca primesc bonuri de masa atunci patronul are dreptul sa mi scada din salariu , contravaloarea bonurilor ? Si a doua intrbare, unde pot afla daca ... (vezi toată discuția)