avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Energie electrica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Energie electrica

Sunt presedinte la o asociatie de proprietari. Una din scări nu are energie electrică ,18 ap. sunt de acord cu suma percepută per ap.pt. a introduce curentul 2 nu sunt de acord. Pot baga in listele de plata suma respectiva in dreptul ap.care nu sunt de acord.E legal? Cum sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Costy1300, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:24, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilirea si repartizarea sumei care priveste proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar din cadrul condominiului se fac proportional cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna.) Cheltuielile efectuate de asociatia de proprietari pentru plata unor servicii de utilitati publice sau de alta natura, legate de proprietatile individuale din condominiu si care nu se factureaza individual pe fiecare dintre acestea, se repartizeaza dupa acelasi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, in conformitate cu prevederile contractului incheiat cu furnizorul respectivului serviciu.
Racordarea , montarea contorului , realizarea instalației este suportată de proprietari apoi odată cu emiterea primei facturi pe scara se împarte la nr. de persoane per apartament.
Puteti baga sumele pe lista de intretinere ,dar la toate apartamentele.Nu va incurcati altfel.Pe cota parte.
Chiar ca nu am mai intalnit o asa situatie - scara sa nu fie dotata cu instalatie de energie electrica...
In fine, daca ati hotarat in AG cu majoritate covarsitoare sa dotati scara cu instalatie electrica, nu mai stati pe ganduri, insa dvs. ca presedinte, impreuna cu administratorul asociatiei, trebuie sa cautati mai multe oferte, 2-3 ajung. Le afisati la avizier si va hotarati asura celei mai avantajoase.
Faceti calculul, nu pe nr. de persoane, ci pe suprafata utila (cota-parte indiviza de proprietate), le afisati, apoi repartizati sumele pe urmatoarea lista de plata in Fd. repar. energie electrica, la toate apartamentele, inclusiv la cei doi care sunt impotriva.
Dupa executare, intocmiti un proces-verbal de receptie a lucrarii si intrati in rand cu lumea.
Sunt curios, in primul rand cum de s-a construit un imobil fara sa aveti si instalatie electrica si mai sunt curios, cum de aveti 2 proprietari care s-au opus actiunii...
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun mirela_blue mirela_blue buna ziua! doresc si eu o informare cu privire la inchirierea unui spatiu comun din scara blocului catre asociatia de proprietari. am dori ca asociatia sa ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste lumina pe casa scarii? andrei_70 andrei_70 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a clarifica o problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari, cu privire la repartitia ... (vezi toată discuția)