avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal

Dosar penal , art 336 din NCP , 0,52 la etilotest, 0,90 prima proba, 0,80 a doua proba, implicat intr un accident fără victime sau pagube materiale! Cum ma pot apăra. Si cand voi mai putea conduce???
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
gabriellle, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriellle , utilizator 20:41, 25 Ianuarie 2018
Cand veti putea sa mai conduceti nu poate sa va spuna nimeni. Poat sa treaca 6 luni sau 4 ani.
Ramane sa se stabileasca valoare de alcool pur in sange, la data savarsirii faptei. Daca o sa fie peste 0.8g/l cel mai probabil o sa fiti trimis in judecata. In functie de solutia data de instanta permisul o sa fie restituit sau anulat.
Alcoolemia dvs pare sa fi fost in scadere, deci la data depistarii este posibil sa fi avut 1g/l alcool pur in sange.
Solutiile care se pot da in instanta, pentru fapta dvs, sunt amanarea aplicarii pedepsei, amenda penala sau o pedeapsa cu inchisoarea, a carei executare sa fie suspendata
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
Cat dureaza cercetarile, veti avea dreptul de conducere suspendat.
In functie de situatia de fapt, este posibil ca organul de up sa solicite calculul retroactiv al alcoolemiei.
Desi alcoolemia nu este foarte mare, faptul ca ati avut un accident, agraveaza situatia.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan obi33 obi33 Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1\'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi ... (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,imi puteti si mie la ce consecințe ma incadrez ? Stan Constantin68 Stan Constantin68 In seara 31 05 2019 am fost oprit de un echipaj de politie si aveam o alcoolemie de 0,52 in aer pur expirat ,iar la probele de sange cu 0,82 ...nu am ... (vezi toată discuția)