avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua,

Sunt in CIC iar departamentul din cadrul corporatiei in care lucram a fost inchis, pozitia la nivel de corporatie urmeaza sa se inchida. In scurt timp urmeaza sa imi reincep activitatea la un nou angajator dar doresc sa stiu daca pot obtine salarii compensatorii de la actualul angajator si care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
auraungurean, utilizator
Cel mai recent răspuns: auraungurean , utilizator 12:26, 26 Ianuarie 2018
Salarii compensatorii pentru ce ?
Cum pentru ce? Actualul angajator e obligat legal sa imi pastreze functia pe care o aveam sau sa imi ofere o pozitie similara. Daca imi doresc sa ma intorc la actualul angajator functia mea nu mai Exista iar pozitie similara nici atat.
Nu are nicio obligatie de a va pastra functia ... nu se prevede asa ceva in legislatie.

Art.67 C.mun. prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Prin urmare , legea prevede posibilitatea si nu obligativitatea acordarii de compensatii in cazul concedierii.
Am inteles. Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez de 4 luni la o multinațională care se ocupa cu outsourcing pentru un client. Clientul pe proiectul pe care lucrez a anunțat că ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma - drepturi angajati eu_ms eu_ms In cazul in care se patronul decide sa inchida firma pentru ca nu mai are profit, cum se procedeaza cu angajatii? Trebuie sa ii informeze din timp, sau daca le ... (vezi toată discuția)
Poprire lichidare Ciobanucelena Ciobanucelena Buna ziua Am primit preaviz de 20 zile pentru desfiintarea postului iar la lichidare trebuie sa iau banii pe concediu neefectuat pe 2016, mentionez ca am ... (vezi toată discuția)