Sunt in CIC iar departamentul din cadrul corporatiei in care lucram a fost inchis, pozitia la nivel de corporatie urmeaza sa se inchida. In scurt timp urmeaza sa imi reincep activitatea la un nou angajator dar doresc sa stiu daca pot obtine salarii compensatorii de la actualul angajator si care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac.
Cum pentru ce? Actualul angajator e obligat legal sa imi pastreze functia pe care o aveam sau sa imi ofere o pozitie similara. Daca imi doresc sa ma intorc la actualul angajator functia mea nu mai Exista iar pozitie similara nici atat.
Nu are nicio obligatie de a va pastra functia ... nu se prevede asa ceva in legislatie.
Art.67 C.mun. prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Prin urmare , legea prevede posibilitatea si nu obligativitatea acordarii de compensatii in cazul concedierii.