avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amendă de care nu am știut pentru că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amendă de care nu am știut pentru că poștașul a semnat confirmarea de primire în locul meu. Pot cere repunerea în termen ca să plătesc doar jumătate?

Buna ziua!
1. pe numele SRL ului nostru s-a emis o amenda data de Politia Craiova
(masina este in regim Rent a Car, s-a aflat in folosinta unui client care nu a povestit de incident)
3. am aflat de existenta ei dupa 3 luni -de la Primaria comunei in care figuram cu o amenda de 1000 lei pe SRL
4. Primaria nu a vrut sa imi dea copie dupa PV, dar mi-a aratat pe copia plicului ca exista semnatura de primire
5. Semnatura nu imi apartine nici mie, nici sotului si alti angajati nu avem
6. Am mers la Posta unde m-am plans ca o persoana necunoscuta a semnat de primirea amenzii
7. Acestia au dat din umeri, spunand ca in perioada respectiva au avut angajat un postas care le-a facut numai probleme si ca au mai fost alte plangeri de genul la adresa lui.

Intrebare: exista temei legal in care pot anula dublarea amenzii?

Suntem de acord cu plata a 500 lei (amenda clientului ce survine din obiectul de activitate al firmei) dar daca as fi stiut de ea as fi platit-o in timp util, sa nu se dubleze la 1.000lei.

Sunt socata ca in 2018 cineva a fost in stare sa semneze de primirea unui plic venit de la Politie si apoi sa il arunce in vant.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:48, 30 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Teoretic ați fi putut face tot ce s-a scris mai sus. In momentul de față nu mai aveți ce face nimic legal.
Degeaba vă sfătuiesc colegii, pentru că instanța va reapinge din principiu cererea ca fiind inadmisibila.
Nu se va mai ajunge sa se judece pe fond că sa vă puteți susține povestea. Termenul de contestație s-a prescris.
Din păcate asta este.

Atâta timp cât primăria are un plic semnat de primire, greu să arătați că nu ați primit nimic și ...bla bla bla.
Instanța nu sta la povesti.

Prima regula este să verifice termenul de contestație. Daca este in termen se merge mai departe. Daca nu, respins că inadmisibilă .

Asta pe scurt că, sa nu va plictisesc cu argumente și toată procedura civila .
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Quartila, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca cei care au scris codul de procedura civila or fi niste idioti.
[ link extern ]
Termenul de contestare este verificat in raport cu indeplinirea tuturor obligatiilor de comunicare a unui act juridic si cu dovezile ce se pot aduce in cererea de repunere in termen.
Daca partea respectiva a fost prejudiciata in a-si exercita acel drept, de ce ar mai exista in codul de procedura civila articolul cu pricina ?
Deocamdata persoana care a deschis acest topic nici macar nu stie ce este consemnat in PV de contraventie. Ar insemna ca daca posta pierde sau cineva semneaza in fals de confirmare un plic de comunicare a unui act juridic, justitia se ante-pronunta: "ghinion, adio si-un praz verde".
De ce sa ne mai aparam in instanta, daca e un simplu ghinion ?
Problema este ca din punct de vedere legal, instanta de civil va respinge contestatia pe motiv ca procedura de comunicare este completa (exista semnatura de primire a PV - fara o plangere, instanta nu face verificari din oficiu daca semnatura este falsa sau nu). Suntem in punctul in care problema nu o reprezinta termenul de contestatie ci semnatura falsa. Acum nu stiu daca instanta care ar trebui sa judece contestatia va sesiza organele de ancheta cu privire la infractiunea de fals in inscrisuri.
Daca as fi eu in aceasta situatie, as redacta o reclamatie catre Posta Romana (cu confirmare de primire sau in persoana cu nr de inregistrare) si cu raspunsul lor as depune plangere la politie. Abia dupa solutionarea spetei semnaturii false putem reveni la discutia cu termenul de contestatie si neindeplinirea procedurii de comunicare a PV.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E adevarat, doar daca se face plingere impotriva PV de contraventie, dar daca se face cererea de repunere in termen se poate motiva aceasta cerere prin inscrierea in fals. Dosarul ar trebui sa urmeze atunci calea cercetarii penale, pentru lamurirea falsului.

Alte discuții în legătură

Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)