latka a scris:
Daca partea respectiva a fost prejudiciata in a-si exercita acel drept, de ce ar mai exista in codul de procedura civila articolul cu pricina ?
Deocamdata persoana care a deschis acest topic nici macar nu stie ce este consemnat in PV de contraventie. Ar insemna ca daca posta pierde sau cineva semneaza in fals de confirmare un plic de comunicare a unui act juridic, justitia se ante-pronunta: "ghinion, adio si-un praz verde".
De ce sa ne mai aparam in instanta, daca e un simplu ghinion ?
Se vede că nu aveți un minim de experiență cu instanțele din Romania și vorbiți doar din auzite.
In instanta nu contează ceea ce stii, contează ceea ce poți dovedi.
Instanța nu se ante-pronunta, verifica procedura.
Conform actelor deținute de către primărie, procedura de comunicare a fost legal îndeplinită, și necontestarea sancțiunii aplicate în termenul legal, face că PV -ul sa devina titlul executoriu.
Acum, că partea susține că nu este semnătura ei, prea puțin contează în fața instanțelor civile, atâta timp cât nu a fost contestat în termen acel PV.
În ochii instantei procedura este legal îndeplinită, și orice altă cerere va fi respinsa că fiind inadmisibilă.
De falsuri se ocupa poliția cu anchete judiciare și restul.
Lucru anevoios în speța de fata, si cam imposibil. Procedura poate dura luni de zile și exista o mare posibilitate ca dosarul sa fie clasat.
Trăiți în România nu în America. O semănătură pe o hârtie asupra căreia planează o suspiciune că ar fi falsa, nu reprezintă o prioritate pentru politia romana că apoi sa facă anchete costisitoare.
Iar până la finalizarea acestei proceduri trec luni bune, iar PV-ul este executoriu și debitorul va plăti și amendă și avocatul ce se ocupa de întocmirea plangeri in dosarul penal.
Cam asta este realitatea obiectivă in speța de fata. Cine dorește o poate ignora, dar asta nu însemna ca ea va dispărea.
Cât despre cererea de repunere în termen, ea se formulează atunci când, nu ți s-a comunicat nimic și poți dovedi acest lucru.
In plus, povestea este cam trasa de par.
PV-urile primăriei nu le aduce poștașul, le aduce un agent procedural caruia ii semnezi de primire sau, după caz, refuzi acest lucru.
Daca nu te găsește la adresa, sau nu ești acasă, o afișează public la intrare și întocmește un raport privind acest lucru. În toate cazurile de consideră că ai luat la cunoștință și că procedura de citare este legal îndeplinită.
Nu găsești PV- ul la timp că ai fost plecat in America 3 luni, asta da motiv temeinic de repunere în termen. Altfel, nu.
Așadar, de unde apare posta romana in toate astea ?!
Și DA, cei care au făcut procedura civila nu sunt idioți. S-au gândit la toate inainte .
Necunoașterea legii nu te absolvă de pedeapsa.