avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura contabilei pe contractul meu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura contabilei pe contractul meu de munca

Buna ziua!
Mi-am semnat contractul de munca in 2 exemplare, a doua zi am primit un exemplar..pe care dupa cateva zile l-am recitit si am observat ca este mazgalit un fel de C (doar initiala numelui meu-eu ma semnez altfel) deci nu era semnatura mea.

Nu am zis nimic pt ca nu stiam ce sa fac...gasisem greu locul de munca.

La cateva saptamani am aflat fara sa intentionez de la contabila firmei ca ea a semnat contractul meu pt ca ajunsa la ITM avea nevoie de 3 exemplare nu de 2. Si a semnat de 3ori in locul meu.... am spus ca nu vreau sa se mai intample nici o data... si altceva ce sa spun?

totusi mi-e frica sa nu patesc ceva vre-o data pt ca firma invarte multe....

Apoi pt ca nu o duc deloc bine la firma as vrea sa stiu in cazul in care imi dau demisia si nu doresc sa stau in perioada de preaviz as putea folosi faptul ac e semnatura in fals?

totusi, vre-o data este posibil sa mi se invalideze contractul de munca pt ca nu e semnatura mea?

Contabila ar putea sa semneze si alte acte in locul meu si eu sa fiu buna de plata, nu?
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 23:52, 18 Octombrie 2009
Orice angajator trebuie sa stie ca un contract individual de munca se incheie in trei exemplare.
Acel contrac semnat de contabila in locul dumneavoastra este nul de drept si nu poate produce efecte,practic d-voastra nu aveti un contract de munca valabil,insa simplul acord de vointa intre dumneavoastra si angajator constitue un contract,deci in relatia cu angajatorul pentru ca va-ti dat acordul sa lucrati nu constitue nici o problema,dar in relatia cu ITM-ul nu e in regula.
Contabila comite un fals in acte si uz de fals,prin semnatura data.
Faceti o sesizare la ITM si cereti refacerea contractului pentru a intra in legalitate.
Intr-adevar la ITM sunt necesare 3 exemplare, ceea ce inseamna ca d-na contabil a semnat doar un singur exemplar, cel pe care vi l-a inmanat dvs.Unul din celelate doua, cu semnatura in original, este posibil sa fi ramas la ITM....E greu de spus ce puteti face, pentru ca daca unul din exemplare cu semnatura in oiginal a ramas la ITM nu cred ca puteti invoca aces fapt...cel putin doar in instanta..Din pacate, nu este singurul caz...din ceea ce am vazut se mai fac semnaturi, nu neaparat cu rea intentie, ci din neatentia celui care face angajarea-totusi inacceptabil, contabila putea face inca un drum la ITM daca nu stia exact nr. de exemplare!!!...Nu va faceti griji, nu cred sa fie cazul ca d-na contabil sa semneze in locul dvs. pt ceva mai grav pt ca intervine aici instanta si contabilii cred ca stiu cel mai bine in ce constau daunele.Contractul nu stiu sa se poata declara nul pentru ca dvs probabil ati semnat celelate doua exemplare (doar in cazul in care sunt indentice , ca continut, toate cele 3 CIM-uri).Si chiar si asa, raporturile de munca se probeaza si prin alte modalitati, cum ar fi statele de plata, nu numai prin contractul de munca .Incercati sa plecati cu acordul partilor de la actualul loc de munca, demisia fara preaviz se acorda doar in cazul in care angajatorul nu v-a acordat drepturile salariale (art.79 alin 8).Mult succes.

Vad ca s-a raspuns intre timp. Sunt de acord cu dl Marius in privinta ITM.Daca vreti sa nu pierdeti prea mult timp si considerati ca firma nu v-a adus "prejudicii"-ca sa le spun asa, incercati totusi o cale amiabila de a incheia raporturile de munca si de a va gasi un loc de munca mai bun.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
ella_v, utilizator
Este o acuzatie grava ceea ce afirmati dvs. si va recomand sa rezolvati problema creata,si sa soliciatati contractul cu semnatura dvs. si nu altceva.

In caz contrar ar trebui sesizat ITM-ul.
la ITM exista tot un contract semnat de contabila ( toate cele 3 sunt semnate de contabila) nu stiu ce s-a intamplat cu cele 2.... probabil s-au aruncat
in mana am 12 mil dar in contract am 540 ron... motivul pt care doresc sa plec este pt ca au inceput sa imi vorbeasca urat, muncesc f mult, munca de studii superioare (administrare baze de date si design) pt ambele am studii superioare dar in cartea de munca m-au trecut geograf (analist teritorial) ca sa nu fie obligati de lege sa ma plateasca conform studiilor...

totusi stresul, jignirile si pretentiile lor sunt f mari, iar eu nu acumulez(in acte) experienta de munca in domeniul in care am studiat.... si un angajatorii cer experienta in domeniu...probabil ca pe termen lung ma va afecta si salariul din contract (la pensie...)
E greu in aceasta perioada de gasit un loc de munca, dar la cat de mult ma streseaza cred ca mai bine lucrez pe 10 milioane dar macar cu respect...reciproc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
anitsirc, utilizator
Am vrut sa le spun ca nu sunt deacord cu faptul ca au semnat ei din moentul in care am vazut dar sfatuindu-ma cu prietenii mi-au spus ca mai bine nu spun nimic pt ca risc pierderea locului de munca...
Din ce stiu eu mai am o colega care a patit acelasi lucru dar pe care au dat-o afara dupa o luna...

eu am 8 luni vechime la aceasta firma... daca fac ceva in aceasta privinta nu risc sa nu mi se recunoasca in cartea de munca lunile lucrate?

Daca totusi imi dau demisia mi-e frica sa nu semneze ceva n locul meu pt ca stiu ca se intampla multe in firma...

deaceea as vrea sa rezolv cunva... dar fara sa le fac rau... probbil ca ei dupa 8 luni nu mai pot face un nou contract (cu data din aprilie)... stiu ca contractul se face in termen de 20 zile de la data angajarii

Cui imi recomandati sa ma adresez ca sa rezolvam pe cale amiabila cu semnarea contractului? daca ma adresez angajatorului poate sa gaseasca o solutie de a reface contractul dar cu recunoasterea celor 8 luni?
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
anitsirc, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa depun plangere la itm ? ruslana ruslana Inainte de sarbatori am fost anuntata de catre seful meu sa imi caut de lucru ca firma se va inchide in cateva luni.Contabila mi-an spus sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Obligatii de serviciu in preaviz dany3377 dany3377 Buna seara. Sotia mea se confrunta cu situatia urmatoare: Si-a dat demisia de la actualul loc de munca, este in perioada de preaviz iar angajatorul i-a ... (vezi toată discuția)