avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura contabilei pe contractul meu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura contabilei pe contractul meu de munca

Buna ziua!
Mi-am semnat contractul de munca in 2 exemplare, a doua zi am primit un exemplar..pe care dupa cateva zile l-am recitit si am observat ca este mazgalit un fel de C (doar initiala numelui meu-eu ma semnez altfel) deci nu era semnatura mea.

Nu am zis nimic pt ca nu stiam ce sa fac...gasisem greu locul de munca.

La cateva saptamani am aflat fara sa intentionez de la contabila firmei ca ea a semnat contractul meu pt ca ajunsa la ITM avea nevoie de 3 exemplare nu de 2. Si a semnat de 3ori in locul meu.... am spus ca nu vreau sa se mai intample nici o data... si altceva ce sa spun?

totusi mi-e frica sa nu patesc ceva vre-o data pt ca firma invarte multe....

Apoi pt ca nu o duc deloc bine la firma as vrea sa stiu in cazul in care imi dau demisia si nu doresc sa stau in perioada de preaviz as putea folosi faptul ac e semnatura in fals?

totusi, vre-o data este posibil sa mi se invalideze contractul de munca pt ca nu e semnatura mea?

Contabila ar putea sa semneze si alte acte in locul meu si eu sa fiu buna de plata, nu?
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 23:52, 18 Octombrie 2009
Ati verificat contractul? Clauzele sunt aceleasi sau au intervenit schimbari si in cuprinsul contractului?
Exista 2 variante:
1-Contractul este neschimbat , dar este semnat de contabila , nu are valoare juridica dar, fiind inregistrat la ITM, s-a consfintit situatia de fapt , si anume faptul ca lucrati de la data inregistrarii la aceasta societate! Nu va afecteaza in nici un fel acest fals al contabilei!
2-Au intervenit schimbari in cuprinsul contractului sau contabila a semnat si alte acte in locul dvs , fapte care va afecteaza direct si atunci trebuie sa sesizati conducerea societatii si , daca vedeti ca sunt partinitori si nu iau masuri ferme , anuntati ITM-ul si organele abilitate(politie , parchet)
Asta este parerea mea!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca in cartea dvs de munca apare contractul semnat cu aceasta firma nu aveti de ce sa va faceti griji.Consider ca aceasta perioada lucrata, din moment ce este trecuta in cartea de munca si v-au fost platite contributiile la stat (atata ale dvs. cat si obligatiile angajatorului) nu se considera nula daca dvs. nu faceti reclamatie. Intr-adevar este o infractiune semnarea Cim-ului de catre alta persoana , insa daca dvs. ati semnat in fiecare luna statul de plata puteti dovedi ca ati lucrat la acea firma .Pentru linistea dvs cereti o adeverinta de salariat sau o copie dupa cartea de munca (sa certificati trecerea contractului)-sunt obligati sa vi le elibereze cnf Codului Muncii. In ceea e priveste calea amiabila, puteti merge la director SC sau daca va intelegeti mai bine cu contabila, apelati la d-ei sa medieze relatia cu seful dvs.Puteti invoca un motiv obiectiv , sa incercati sa nu dati vina pe ei ci sa apelati oarecum la sentimente (daca au asa ceva), invocand faptul ca sunteti nevoit sa plecati din firma cat mai repede iar in preaviz nu puteti sta...daca sunt oameni vor accepta, daca nu ganditi-va ca preavizul inseamna doar jumatate din timp platit integral...Adica dvs in cele 15 zile puteti sa va cautati de munca si sa lucrati doar 4ore (sau in functie de programul dvs.).Bafta
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
ella_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa depun plangere la itm ? ruslana ruslana Inainte de sarbatori am fost anuntata de catre seful meu sa imi caut de lucru ca firma se va inchide in cateva luni.Contabila mi-an spus sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Obligatii de serviciu in preaviz dany3377 dany3377 Buna seara. Sotia mea se confrunta cu situatia urmatoare: Si-a dat demisia de la actualul loc de munca, este in perioada de preaviz iar angajatorul i-a ... (vezi toată discuția)