avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. Cum mi-l pot recupera mai repede?

Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus venea o masina si nu am putut observa caruta nesemnalizata si am intrat in ea, din accident a reiesit ranirea usoara a celor 2 carutasi care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice...am dat declaratie si politistul mi.a zis ca a fost o neatentie din partea mea si ca pentru asta trebuie sa imi retina permisul pe 2 luni...va intreb daca se poate face ceva in privinta permisului..
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniel71919 , utilizator 06:52, 23 Martie 2018
Ati primit procesul verbal? Cititi in el care sunt faptele, legea si articolul.
Pai stie pentru faptul ca ati intrat in caruta
Si daca era o masina stationata pe marginea drumul (adica cam pe asfalt, ca la tara de obicei ai un "trotuar" de max 1 m) si o loveati, conform codului rutier tot dumneavoastra erati de vina.
Va inteleg frustrarea, moral aveti dreptate, insa legal sunteti vinovat de producerea evenimentului. Faptul ca caruta nu avea semnalizarile prevazute in lege (desi, din ce inteleg, avea element reflectorizant, dumneavoastra ati spus ca aveau un numar de inmatriculare) se poate constitui ca circumstanta atenuanta pentru dumneavoastra, in eventualitatea deschiderii unui dosar penal (pentru vatamare corporala din culpa)
Masina se lasa nesemnalizata pe timp de noapte? Ce ar fi sa mergem toti fara lumini, pozitii aprinse pe timp de noapte si noi avem numere la masina...mi.a zis ca nu am avut viteza, alcool nu am consumat spre deosebire de carutas a ramas doar ca nu am fost atent...dar accidentul s.a intamplat la 30m dupa o curba si daca nu eram atent nu mai faceam curba(plus ca a trecut si o masina...a fost diferenta de lumina si nu am vazut caruta)
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Daniel71919, utilizator
Pe scurt, da. Ați văzut mașini staționate poziția aprinsă toată noaptea?
Indiferent cum ar fi, sunteți vinovat.
Ganditi-va ca poate era un biciclist ăla și nu o căruță. Și îl omorați.
Dadeati vina pe farurile celui ce venea din fata ?
Nimeni de aici nu are ceva cu dvs. I se poate întâmpla oricui așa ceva.
Doar vi se explică interpretarea legii din prisma faptelor petrecute
Faceți o contestație și solicitați instanței să vă preschimbe sancțiunea in avertizment. Și gata.
Poate aveți noroc.
Revin cu noutati...am primit ordonanta de clasare a cauzei de la procuror, am depus cererea de restituire permis...cam in cat timp o sa mi se restituie permisul?multumesc!

Alte discuții în legătură

Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)