avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme juridice de familie - obligațiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme juridice de familie - obligațiile părinților față de copilul major, student

Speta este urmatoarea: acum 4 ani am divortat amiabil la notariat, domiciliul copilului fiind stabilit la mine/eu fiind mama lui. Mentionez ca era vorba despre un minor, elev-licean iar relatiile noastre parinte copil au decurs normal timp de trei ani de zile. De cand adolescentul nostru a facut 20 de ani - este student, are pretentii de a locui impreuna cu alte persoane la domiciliu. In momentul in care i se interzice are reactii agresive, vizibile- sparge usi, geamuri sau chiar acte de violenta domestica motivand ca #mama este obligata sa il tina pana la terminarea studiilor #indiferent de atitudinea lui /comportamentul lui.

INTREBARE: Mama este obligata sa asigure domiciliu unui adolescent violent? Mentionez ca are 20 de ani.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nikepsh , utilizator 14:29, 8 Martie 2018
Nu, daca este violent si distruge bunuri
mai nou si fura lucruri din apartament-laptop, televizor

ce credeti ca se poate face fara a apela la sursele stiute-112, politie, etc?
nu as dori sa faca ani de detentie din cauza unor acte de rebeliune de tip adolescentin dar nici sa ma trezesc batuta si cu apartamentul golit de bunuri
poate stiti vreo modalitate de constrangere "blanda"
fara penalitati judiciare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce măsuri luăm când avem adolescenți violenți în relațiile cu părinții? nikepsh nikepsh Speta este urmatoarea: acum 4 ani am divortat amiabil la notariat, domiciliul copilului fiind stabilit la mine/eu fiind mama lui. Mentionez ca era vorba despre ... (vezi toată discuția)
Sotia ma impiedica sa mai intru in apartament sbpackard170 sbpackard170 Buna ziua, Am fost plecat 3 luni in strainatate si cand m-am intors, sotia mea schimbase incuietorile la apartament si mi-a spus ca eu nu mai pot intra acolo. ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)