avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia copilului

Pot trece copilul pe numele meu atata timp cat tatal natural nu este interesat de copil si nu l-a vazut decat o singura data? Copilul are acum aproape 3 ani iar tatal nu este interesat, doar ca are orgolii prea mari si nu cred ca o sa foe de acord. Copilul nu a primit niciodata bani sau alte bunuri materiale din partea tatalui. Ma gandeam ca autoritatea tutelara sa poata face ceva in privinta asta. Abia am luat o procura de la el pentru a pleca in strainatate. Nu se intereseaza de copil si nici nu intreaba de acesta nimic. Este ca si cand nu ar exista. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:36, 28 Ianuarie 2018
Ce intelegeti dvs exact prin " sa il trec pe numele meu ? Adica daca ii schimbati numele copilului, cum se schimba situatia ? Numele se poate schimba pe cale administrativa pt motive intemeiate si cu acordul tatalui. Dvs cred ca nu aveti nici una, nici alta.
Eu inteleg ca nu va referiti de fapt la nume, ci nu vreti sa ii mai fie tata in certificat, numai asa, nu ii mai depindeti de el. Asta nu se poate, luati-va gandul.
Puteti cere in instanta ca sa nu mai depindeti de el, sa exercitati singura autoritatea parinteasca, sansele sunt mici sa obtineti daca se prezinta sau/si se opune .
Cereti-i bani pt intretinerea copilului, iar daca nu va da de bunavoie, cereti-i in instanta pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot trece copilul pe nume? nyco_sylvya nyco_sylvya Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara danielaalessia danielaalessia Cum as putea sa obtin permisiunea tatalui fetitei mele pentru a calatori in afara tarii cand acesta se opune? Nu suntem casatoriti, stam la distanta adica in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)