avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Achizitie imobil in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Achizitie imobil in timpul casatoriei

Buna ziua. Voi achizitiona un imobil in timpul casatoriei. 75% din suma este provenita din vanzarea unui bun detinunut de mine dinaintea casatoriei. Restul va fi un credit. Care este statul de proprietate al acetui nou imobil? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:37, 28 Ianuarie 2018
Va fi bun comun. Mentionati in contract ca 75% e platit din bani proprii, proveniti din vanzarea unui bun propriu, In cazul unui parataj, veti solicita cota majorata.
Va fi bun comun chiar si daca creditul pentru diferenta va fi facut doar de catre mine?

Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Si din ce-l platiti creditul ala ? Si creditul e o datorie comuna , iar salariile sunt comune pe perioada casatoriei.
Vreti sa fie propriu, schimbati-va regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri sau divortati, cumparati si va casatoriti inapoi.
Acuma, daca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune. Inteleg ca o parte din cost il suportati dvs din fonduri proprii , dar nu o faceti in totalitate. Daca ati fu cumparat tot ap cu banii rezultati din vanzare ar fi fost propriu daca ati fi stipulat asta in act.


Cand raspundeti, apasati pe " raspunde", nu pe "citeaza".
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii se transforma in bunuri comune? nicky79 nicky79 Cand aveam varsta de 8 ani am primit cu contract de vanzare cumparare o locuinta la tara.Acum vreau sa o vand si sa imi cumpar o alta locuinta.Acum am 34 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)