avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

angajat cu salariu si pensie
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 23:32, 1 Februarie 2018
pana la ce varsta poti fi angajat la firma privata si pensionar de batranete?
se recalculeaza pensia dupa 65 ani impliniti pe baza dovezii impozitelor platite pe salariu?

Pana va tin balamalele !
Art. 107 din leg. 263/2010
Art. 107
(4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condiţiile legii.
(5) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (3) şi (4) se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea.
Ba mai mult.
art.99 din aceeasia lege :
Art. 99
(1) Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 0,5%.
(3) Majorarea punctajului lunar prevăzută la alin. (1) şi (2) nu se acordă pentru perioadele în care se cumulează pensia cu venituri de natură salarială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata dupa pensionare se ia in considerare la recalcularea pensiei militare? Pilu Pilu Buna seara, am o problema mai delicata, legata de pensii, nu stiu daca poate cineva sa ma lamureasca, cine se pricepe la pensii. Problema ar fi urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Pensionare barbuangheldan barbuangheldan sunt pensionat la limita de virsta cu 37 de ani de activitate si as vrea sa stiu daca e posibil sa mai pot cotiza pt inca 3 ani ca sa fac o cifra rotunda, ... (vezi toată discuția)
Legea privind sistemul unitar de pensii publice Carp Mircea Carp Mircea Art.56(5) Stagiul complet de cotizare pentru persoanele prevazute la alin.(1)este de 30 de ani. Art.56(1) Fac exceptie de la prevederile art.55 alin.(1) ... (vezi toată discuția)