avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pensie

Buna ziua,

In noiembrie 2016 am iesit la pensie pentru limita de varsta, dar am ramas in activitate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in aceleasi conditii ca si pana la data pensionarii. Ca salariat, platesc in continuare 10.5% CAS si 5.5% sanatate.
As dori sa stiu cum va fi luata in calcul aceasta contributie in momentul in care voi inceta activitatea, pentru ca am inteles (nu stiu daca este corect) ca fiind pensionar deja, se va reclacula doar un anumit procent din suma cu care contribui acum si nu intreaga suma asa cum s-a calculat initial.
Este corect sa mi se retina si contributie la sanatate din moment ce, ca pensionar sunt asigurata? Oricum la Casa de sanatate figurez ca pensionar, nu mi se considera contractul de munca, desi cotizez in continuare.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Paradiso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 18:17, 28 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va intra in calcul tot venitul asigurat(pentru care se retine CAS).
Doar somaj nu plateste un pensionar pentru salariu.
El nu poate fi acelasi timp si somer si pensionar.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)