avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamurire

Buna seara.Am fost citat intr.un dosar cu obiectul confiscare speciala (art.315 lit.c NCPP).Cum sa procedez? Trebuie sa imi iau un avocat sau iau un avocat din oficiu? Trebuie neaparat sa ma prezint sau se poate duce doar avocatul (mentionez ca locuiesc in alta tara)?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan05 , utilizator 13:28, 29 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Trebuie sa stiti ca daca va descurcati, nu este obligatoriu sa va luati un avocat.
Avocatul din oficiu este repartizat in mod exclusiv in cauzele penale pentru inculpati, in conditiile in care este obligatorie apararea.
In cazul dvs. , avand in vedere ca nu sunteti in tara si deci nu veti putea fi prezent la termenele de judecata, este recomandabil sa contactati un avocat care sa va reprezinte la proces.
In baza contractului ce il veti incheia cu acesta si a imputernicirii avocatiale ce o veti semna cu el, avocatul angajat are obligatia sa se prezinte la toate termenele de judecata, fara ca dvs. sa fiti prezent, decat daca instanta solicita in mod expres prezenta dvs. la vreun termen.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatia in calitate de intimat art.315 lit.c ncpp SBV335 SBV335 Niste detalii inainte de a pune intrebarea principala , acum 3 ani am fost prins asupra mea cu un box metalic ,recent am primit o amanda pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea unui judecator care amana o cauza la cererea unui avocat fara delegatie la dosar? cezarad cezarad Care este sanctiunea unui judecator care amanda o cauza l cererea unui avocat fara delegatie la dosar? Practic la unul din termene, pentru inculpatul X s-a ... (vezi toată discuția)
Confiscare speciala , e obligatorie prezenta? Fenyr Fenyr Am avut un dosar penal prin care sa supus renuntarea urmaririi penale conf art. 318 alin. 12 NCPP , iar mai apoi m-au chemat in instanta pentru confiscare ... (vezi toată discuția)